bezár
 

irodalom

2022. 11. 20.
Plácido Domingo márciusban az MVM Dome-ban lép fel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Plácido Domingo márciusban az MVM Dome-ban lép fel Plácido Domingo 2023. március 4-én az MVM Dome-ban ad koncertet, a világhírű operaénekes mellett vendégként fellépnek a 2022-es Virtuózok tehetségkutató győztesei és különdíjasai is - olvasható a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Plácido Domingo több mint 60 éve varázsolja el jellegzetes és érzelemdús hangjával a közönséget világszerte, karrierje során több mint 4000 előadáson, koncerten lépett fel, több mint 150 szerepet megformálva. Három híres operafilm is fűződik nevéhez, Rosi Carmenje, valamint Zeffirelli La Traviataja és Otellója. A világhírű operaénekes karmesterként is tevékenykedik, több mint 600 operaelőadást és szimfonikus koncertet vezényelt - emlékeztetnek a közleményben.

Kiemelik, hogy a 82 évesen is rendkívül aktív spanyol énekes-karmester különleges kapcsolatot ápol Magyarországgal, a magyar klasszikus zenei tehetségkutató, a Virtuózok nemzetközi mentora és támogatója. Domingo amellett, hogy gyakran találkozik a Virtuóz-tehetségekkel, segíti is őket pályájuk elindításában, a szerencsés fiatalok már több nemzetközi koncerten is felléphettek vezényletével. 2020-ban az öt országban sugárzott tehetségkutató műsor zsűrijében is helyet foglalt - írják a szervezők.

A 2023. márciusi koncertjén klasszikus és ismert operarészletek csendülnek majd fel, a maestrót a Budafoki Dohnányi Zenekar fogja kísérni. Az est különlegességének tekinthető, hogy vendégként fellép majd fia, Plácido Domingo Jr., valamint a 2022-es Virtuózok tehetségkutató győztesei és különdíjasai is.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Foci, vers, próza, gyerekirodalom
DH_BUDAPEST konferencia – 2022. 11. 23-25.

Más művészeti ágakról

The Trousers: Animal Gun lemezbemutató, A38, 2022.11.12.
Ugrin Julianna és Vizkelety Márton: A döntés
art&design

Gondolatok a Geometric Environments című kiállításról
Jakob Bro/Joe Lovano: Once Around The Room – A tribute to Paul Motian


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés