bezár
 

zene

2022. 12. 04.
Дeva évzáró koncert a MOMkultban
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
A Дeva, amely az énekesnő, Takács Dorina zenei projektje, a feltörekvő Hari Dramával kiegészülve ad évzáró koncertet december 15-én 19.30-tól a MomKultban – közölték a szervezők a prae.hu művészeti portállal.

Takács Dorina üstökösként robbant be a hazai könnyűzenei színtérre. Nemcsak dalszerzője, hanem producere is számainak, amelyeket fiatal és tehetséges zenészek kíséretében ad elő. Zenéjében van valami ősi, mitikus és misztikus: lágy hangok, finoman lüktető basszus és a magyar népdalok világából merített, mantrát idéző ütemek teremtik meg dalai különleges atmoszféráját.

A karizmatikus énekesnő mozgalmas évet tudhat magáénak: az év elején jelent meg Csillag címet viselő bemutatkozó albuma Zságer Balázs kiadójánál. Ezen kívül két díjat is bezsebelt: ő kapta a Music Moves Europe, illetve a Petőfi Rádió legjobb női előadó díját is. A hazai nagyobb fesztiválok mellett fellépett a Vienna Waves-en, az Eurosonicon, a The Great Escape és a Superbloom fesztiválon is.

Az biztos, hogy fergeteges és felejthetetlen örömzenélésre számíthat mindenki, aki jegyet vált december 15-i koncertre. Annál is inkább, mivel ezúttal a Hari Drama lesz az est vendégelőadója – a művészeti kollektíva energikus, robbanékony, a világ minden tájáról inspirációt merítő, improvizatív muzsikát játszik.

Fotó: momkult.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Alex Garland: Polgárháború
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés