bezár
 

irodalom

2023. 03. 07.
Irodalmi szerelmek - Petőfi Sándor-est a Várkert bazárban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Várkert Bazár nagysikerű irodalomi sorozatának, az  Aposztrófnak idei második estje 2023. március 14-én, 19.00 órai kezdettel kerül megrendezésre. Az esemény a kétszáz évvel ezelőtt született Petőfi Sándort ünnepli és az Irodalmi szerelmek, Petőfi Sándor címet viseli. Vendégek: Háy János író, Margócsy István irodalomtörténész, Adorjáni Bálint színművész,Kacsó Hanga népdalénekes (Muzsikás),Márkos Albert csellista, zeneszerző, illetve A Sose lesz vége című Petőfi által ihletett kisjátékfilm kapcsán: Somossy Barbara rendező, Koltai Lajos operatőr, a rendező mestere, Szűcs Nelli, a film egyik főszereplője. - tudatta a Petőfi Kulturális Ügynökség a Prae.hu-val.

2023-ban Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója van, ennek apropóján határon innen és túl a Petőfi bicentenáriummal ünneplik meg minden idők egyik legjelentősebb magyar költőjének életművét.

A március 14-i irodalmi esten amellett, hogy a meghívott vendégekkel elemzik az életművet és az életutat, olyan kérdésekre keresik a választ, hogy habár ismerjük, de mit tudunk kezdeni Petőfi örökségével a XXI. században, miként tudjuk a mai korba átmenteni a nyelvét, verseit? Mit üzen ez az életmű és Petőfi Sándor a mai fiatalnak? Miként szerette az életet és hogy mutatkoznak meg érzelmei a verseiben? 

A Várkert irodalom népszerű Irodalmi szerelmek sorozatában a március 15-i nemzeti ünnep előestéjén, március 14-én beszélgetésben, zenés felolvasószínházban és egy kapcsolódó film: a Sose lesz vége premierjével mutatják be Petőfi Sándort. A program kapcsolódik a Petőfi200 eseményekhez.

További információ az esemény Facebook-oldalán érhető el. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés