bezár
 

art&design

2023. 03. 22.
Neumann János emlékkiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Neumann János emlékkiállítás Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából rendez kiállítássorozatot a Magyar Elektrográfiai Társaság (MET). A kiállítás az év során az ország több pontján is megtekinthető lesz.

A MET a Neumann János Számítógéptudományi Társaság kérésére vesz részt az évfordulós programban. A Neumann 120 - Hommage a Neumann János című kiállítássorozat, amelynek első állomása április 23-ig látható a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban, a matematikus hatásáról szól, és arról, hogy mit jelent a számítógép a kortárs képzőművészetnek.

A kiállításra a 84 tagú társaság 70 művésze jelentkezett 105 alkotással, amelyekből a sorozat egy-egy bemutatóján láthat válogatást a közönség. Az alkotások között digitális nyomatok mellett lesznek videók, fényinstallációk, fényobjektek és térbeli installációk is. A művekben közös, hogy a tervezésben, megformálásban szerepe van a számítógépnek, a digitális effektusoknak. Az elektrográfiai művek reflektálnak Neumann egyéniségére, tudományos munkásságának hatását tükrözik. Többen az arcképét dolgozták fel, mások áttételesen fejezik ki azt a hatást, amelyet a számítógép megjelenése adott a modern képzőművészet számára.

"A képzőművészet óriási szabadságot kapott a számítógép használatával. Azt szeretnénk megmutatni, hogy a számítógép segítségével lehet mély érzésű dolgokat is felmutatni" - mondta Haász Ágnes, a társaság elnöke.

A kiállításra érkezett anyagból a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Madách téren óriásposztereken mutatják be 25 művész alkotását. A következő tárlat a budapesti A22 Galériában lesz, Egerben a Kepes Intézetben nagyobb lélegzetű kiállítást rendeznek augusztus végéig, majd a szegedi Agórában és Győrben, a Városi Művészeti Múzeumban terveznek bemutatót.

Kép forrása: computerart.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés