bezár
 

art&design

2023. 05. 08.
Női sikerek a Frissen a nyomdába! programban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Veress Nikoletta Much Needed Love című képregénye az egybefüggő történeteknek szentelt füzetek között, Érsek Laura Hogyan lőtte le a dédim a hajóskapitány szeretőjét, és más történetek című válogatása pedig a gyűjteményes kötetek kategóriájában nyerte a Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál Frissen a nyomdába! pályázatát.

A Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál idén először hirdette meg Frissen a nyomdába! programját, amely pályakezdő alkotóknak segít az indulásban konzultáció és marketingtámogatás formájában. A zsűri tagjai Demus Zsófia, Gregor Lilla, Mráz István, és Szép Eszter, a 18. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál szervezői és a Magyar Képregény Szövetség tagjai voltak.

Veress Nikoletta a MOME Animáció mesterszakán tanul. Much needed love című képregénye 32 oldalas, hajtogatós és egy színnel, riso technikával lett nyomtatva. A történet során egy elátkozott boszorkány beleszeret valakibe, aki ellopott tőle egy számára fontos dolgot, a képregényben pedig a boszorkány lelkiállapotának változását, a tolvaj elfogását követhetjük nyomon.

Érsek Laura a MOME elsőéves animáció mesteres hallgatója. A Hogyan lőtte le a dédim a hajóskapitány szeretőjét, és más történetek című képregény-válogatás sokszínű és izgalmas alkotás. A művet a személyes jelleg, őszinte és közvetlen hang jellemzi, könnyed és játékos vonalvezetéssel kiegészítve. Az alkotó kedvenc témái a halál és a groteszk, valamint ezek kombinálása, melyek megjelennek a munkáiban is. 

A 18. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál május 10 és 14 között kerül megrendezésre, ahol workshopokkal és beszélgetésekkel várják az érdeklődőket.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés