bezár
 

színház

2023. 09. 16.
A csodálatos mandarinnal indul a Duda Éva társulat új évada
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fischer Iván felkérésére Bartók Béla emblematikus műve, A csodálatos mandarin színpadra állításával indítja 15. évadát a Duda Éva Társulat a Budapesti Fesztiválzenekarral közösen ősszel a Müpában, majd Rómában.

Az Európai Hidak fesztivál keretében Fischer Iván vezényletével a Budapesti Fesztiválzenekar rendhagyó együttműködésre készül a Duda Éva Társulattal a Müpában, majd a római Santa Cecilia Koncertteremben - áll a társulat MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szkéné színház

Az előadásokon a gavallér szerepében Kováts Tibor Liszt Ferenc-díjas balettművész, a lány szerepében Bundschuh Vera, a Duda Éva Társulat szólistája, a Mandarin szerepében pedig Szabó Áron táncművész lesz látható szeptember 24-én és 26-án a Müpában.

Duda Éva többszörösen díjazott koreográfus és rendező, számos műfajban alkot. Táncelőadások létrehozása mellett különféle zenés produkciók, mozgásszínházi előadások, valamint nagyszabású operák, musicalek, filmek koreográfusa. Munkája elismeréseként korábban Harangozó Gyula-, Imre Zoltán-, Lábán Rudolf- és Honthy-díjban részesült. Saját társulatát 2009-ben alapította, amelynek missziója a kortárs művészet, a kortárstánc népszerűsítése és megismertetése a közönséggel. Fontos számukra a társadalmi felelősségvállalás és a művészet kapcsolata.

Mint írják, a független szférában dolgozó hivatásos előadóművészeti szervezetek működési támogatása idén is drasztikusan csökkent, ezért idén ősszel nemzetközi mintára egy pártolói kör kialakítását tervezik, amelynek egyik fontos eseménye a november 26-i Szabad a tánc! című gálaest lesz a Vigszínházban. Az esten neves vendégművészek közreműködésével idézik fel a társulat eddigi munkásságának mérföldköveit, az est bevételét pedig az alkotóműhely hosszú távú, fenntarthatóbb működésére fordítják.

Fotó: A Duda Éva Társulat Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés