bezár
 

art&design

2023. 09. 19.
A 360 Design bemutatja ipar- és képzőművészek alkotásait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 360 Design bemutatja ipar- és képzőművészek alkotásait Negyedik alkalommal szervezi meg a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) a 360 Design Budapest rendezvénysorozatot, amely ismert és feltörekvő alkotók munkáinak bemutatásával, szakmai előadásokkal és különleges tárlatvezetésekkel várják az érdeklődőket

A rendezvénysorozat kiemelt vendége a nemzetközi kortárs design egyik legismertebb alakja, Rossana Orlandi lesz. Az ügynökség felhívására idén hetven pályázat érkezett ipar- és képzőművész alkotóktól, akik közül a szakmai zsűri hatvan művész több mint 160 munkáját állítja majd ki. A bemutatkozók közül tizenöten pályakezdők, tízen pedig külföldi tervezők Ausztriából, Csehországból, Horvátországból, Lengyelországból és Ukrajnából.

"A 360 Design Budapesten a magyarok mellett a régió öt országának alkotói mutatkoznak be, valamint nemzetközi sajtó képviselői is ellátogatnak az eseményre, akiket ez alkalommal is ún. hospitality tour keretében látunk vendégül a rendezvénysorozat idejére, bemutatva nekik Budapest kulturális és művészeti értékeit" - idézi a közlemény Jakab Zsófiát, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatóját.

Az Art Market Budapesttel idén is tartanak egy közös, szakmai napot, amely arra keresi a választ, hogy miként járul hozzá a kortárs művészet és dizájn az ingatlanfejlesztések, beruházások értékének, hasznosságának növeléséhez, a városkép és országimázs alakításához.

A 360 Design Budapest keretében mutatják be látványterveiket a design LAB curated by Rossana Orlandi gyártó és tervező párosai is, akik 2024. január végéig valósítják meg termékötleteiket. Rossana Orlandi tervező a tervek bemutatását követően beszélgetésen vesz részt, amelyre kifejezetten a művészeti pálya iránt érdeklődő közönséget várja.

A rendezvény ideje alatt galériák, múzeumok, showroomok színesítik tovább főváros-szerte a kapcsolódó programok körét.

"Rendkívül izgalmas, sokszínű programsorozattal, nagy nevű nemzetközi vendégekkel készülünk az idei évben, annak érdekében, hogy 360 Design Budapest legyen az a híd a régióban, amely összeköti a legfontosabb intézményeket és alkotókat egy színvonalas rendezvény keretében" - emelte ki Forintos-Szűcs Anita, a Magyar Divat & Design Ügynökség általános vezérigazgató-helyettese.

Az ingyenesen látogatható rendezvény célja, hogy 360 fokban mutassa be a magyar dizájnkultúrát, támogassa a feltörekvő és már ismert alkotókat, a szélesebb közönség számára is láthatóvá tegye a munkájukat, valamint hogy ösztönözze az érdeklődőket a magyar dizájn és lakberendezési termékek vásárlására.
 

Fotó: www.360dbp.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Aknay János képei a szentendrei Skanzen Galériában
Megnyitószöveg
Reflexió az azt beszélik az Orczyn kiállításra

Más művészeti ágakról

építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
gyerek

Budapesten, Debrecenben és Szegeden 2024. januárjában
építészet

Cserépváraljai templomfelújítás és Micélium tudásköz-pont nyerte az idei Média Építészeti Díját


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés