bezár
 

art&design

2023. 09. 19.
A 360 Design bemutatja ipar- és képzőművészek alkotásait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 360 Design bemutatja ipar- és képzőművészek alkotásait Negyedik alkalommal szervezi meg a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) a 360 Design Budapest rendezvénysorozatot, amely ismert és feltörekvő alkotók munkáinak bemutatásával, szakmai előadásokkal és különleges tárlatvezetésekkel várják az érdeklődőket

A rendezvénysorozat kiemelt vendége a nemzetközi kortárs design egyik legismertebb alakja, Rossana Orlandi lesz. Az ügynökség felhívására idén hetven pályázat érkezett ipar- és képzőművész alkotóktól, akik közül a szakmai zsűri hatvan művész több mint 160 munkáját állítja majd ki. A bemutatkozók közül tizenöten pályakezdők, tízen pedig külföldi tervezők Ausztriából, Csehországból, Horvátországból, Lengyelországból és Ukrajnából.

"A 360 Design Budapesten a magyarok mellett a régió öt országának alkotói mutatkoznak be, valamint nemzetközi sajtó képviselői is ellátogatnak az eseményre, akiket ez alkalommal is ún. hospitality tour keretében látunk vendégül a rendezvénysorozat idejére, bemutatva nekik Budapest kulturális és művészeti értékeit" - idézi a közlemény Jakab Zsófiát, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatóját.

Az Art Market Budapesttel idén is tartanak egy közös, szakmai napot, amely arra keresi a választ, hogy miként járul hozzá a kortárs művészet és dizájn az ingatlanfejlesztések, beruházások értékének, hasznosságának növeléséhez, a városkép és országimázs alakításához.

A 360 Design Budapest keretében mutatják be látványterveiket a design LAB curated by Rossana Orlandi gyártó és tervező párosai is, akik 2024. január végéig valósítják meg termékötleteiket. Rossana Orlandi tervező a tervek bemutatását követően beszélgetésen vesz részt, amelyre kifejezetten a művészeti pálya iránt érdeklődő közönséget várja.

A rendezvény ideje alatt galériák, múzeumok, showroomok színesítik tovább főváros-szerte a kapcsolódó programok körét.

"Rendkívül izgalmas, sokszínű programsorozattal, nagy nevű nemzetközi vendégekkel készülünk az idei évben, annak érdekében, hogy 360 Design Budapest legyen az a híd a régióban, amely összeköti a legfontosabb intézményeket és alkotókat egy színvonalas rendezvény keretében" - emelte ki Forintos-Szűcs Anita, a Magyar Divat & Design Ügynökség általános vezérigazgató-helyettese.

Az ingyenesen látogatható rendezvény célja, hogy 360 fokban mutassa be a magyar dizájnkultúrát, támogassa a feltörekvő és már ismert alkotókat, a szélesebb közönség számára is láthatóvá tegye a munkájukat, valamint hogy ösztönözze az érdeklődőket a magyar dizájn és lakberendezési termékek vásárlására.
 

Fotó: www.360dbp.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés