bezár
 

irodalom

2024. 01. 05.
Szabados Attila lesz a prae.hu művészeti portál új irodalmi rovatvezetője
A munkát februárban kezdi
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Csutak Gabi, aki 2021. szeptember közepe óta látja el a rovatvezetői feladatokat, a jövőben nem tudja folytatni a munkát, külső támogatóként továbbra is segíti az oldal működését. A korábbi gyakornokok közül esett a választás Szabados Attilára. Péczely Dóra, Benedek Anna, Seres Lili Hanna és Csutak Gabi után Szabados Attila lesz a portál 2006-os alapítása óta az ötödik irodalmi rovatvezetője. 

Szabados Attila 1999-ben született Debrecenben. A kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégiumban tanult matematika tagozaton, emelt szinten érettségizett magyar nyelv és irodalomból. A Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakán szerzett diplomát európai integráció specializáción. Diplomamunkáját a szomáliai békefenntartó műveletek hatásairól írta. Tanulmányait a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem kommunikáció- és médiatudomány mesterszakán, kulturális iparágak specializáción folytatta; 2022-ben az egyetem óraadójaként dolgozott és kreatív kommunikációt tanított. Diplomamunkáját az orosz-ukrán konfliktus hazai médiakeretezéséből írta.

Rendszeres résztvevője a hajdúböszörményi írótábornak és a Fiatal Írók Szövetsége nyári táborának, írásait 2019 óta publikálja. 2021-ben a prae.hu irodalmi rovatának gyakornoka volt. Verseit, kritikáit és prózáit többek között az Alföld, a Jelenkor, az Élet és Irodalom, a Bárka és a Litera publikálta. 2022-ben a balatonfüredi Quasimodo Költőversenyen elismerő oklevelet kapott, valamint megnyerte a Litera Büszkeség és balítélet kritikapályázatát. A 2023-as lillafüredi ódapályázaton negyedik helyezett lett. Tárcasorozatát a Bárka Online Ütőér rovata közli. Jelenleg Budapesten él, PR-kommunikációs területen dolgozik. Első verseskötete 2024-ben jelenik meg a Kalligram Kiadó gondozásában.

(Tájékoztatásul közöljük, hogy a Prae irodalmi és kultúratudományos folyóirat a prae.hu művészeti portáltól függetlenül működik L. Varga Péter főszerkesztésével, Lapis József és H. Nagy Péter szerkesztőtársak munkájának bevonásával.) 

Fotó: Cserháti Dávid

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés