bezár
 

színház

2024. 02. 21.
KÁR - közösségi színházi előadás, tizenkét hivatását-vesztő emberrel és a Madárral
Szabó Réka és a Szünet Együttes bemutatója a Jurányi Házban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
KÁR - közösségi színházi előadás, tizenkét hivatását-vesztő emberrel és a Madárral A Kreatív Európa Program támogatásával megvalósuló The Bird Experience című projektben öt európai ország egy-egy kortárs tánc társulata közösen gondolkodva, ám különböző utakat bejárva dolgozza fel a veszteség témakörét, különféle civil csoportok bevonásával és egy nagy fekete madár segítségével.

Magyarországon Szabó Réka és alkotótársai egy zárt drámacsoport keretén belül tizenkét elszánt, különböző területről érkező civil felnőttel dolgoztak. Olyanokkal, akik elvesztették, vagy épp most veszíthetik el a hivatásukat, ami identitásuk része, addigi életük elsődleges mozgatórugója volt.

Szkéné színház

 

"A közösségi előadásban velük és a Nagy Fekete Madárral arra teszünk kísérletet, hogy párbeszédet kezdeményezzünk a veszteség megfogalmazásáról, fájdalmaink tudatosításáról, az érzéseink megéléséről és kifejezéséről. Vallomások erőről, fájdalomról, bátorságról, magányról, harcról, szégyenről és árulásról. Szövegben, hangban és mozgásban.

Az előadás során bepillantást nyerünk a másik négy ország előadásaiba is, melyek a miénkkel egy időben történnek. A projektben részt vevő szervezetek: a koppenhágai NextDoor Project (DK), a budapesti The Symptoms / Szünet Együttes (HU), a moskoseli Northern Sustainable Futures (SE), az athéni Zita Dance company (GR) és a granadai Asociación Companiá Danza Vinculados (E)."

Szereplők, alkotók: Andorka Tímea, Balpataki Katalin, Barbarics Márta, Bereczky Zsuzsanna, Blaskó Ági, Clease Piroska, Cseh György, Kiss Kata, Losits Krisztina, Pászthy-Sipos Andrea, Simon Andrea, Szűcs Lilla

Közreműködik: Oláh Balázs táncművész
Rendező: Szabó Réka
Dramaturg: Simányi Zsuzsanna
Kreatív munkatárs: Raubinek Lili, Dányi Viktória
Konzulens: Kánya Kinga
Videó: Bognár Benedek
Fotó: Dányi Viktória
 

Bemutató: 

2024. március 8. 19:00,

március 9. 20:00

Jurányi Ház

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
A szexuális nevelés hiánya és TikTok a Nemzetközi Roma Színházi fesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés