bezár
 

film

2024. 02. 21.
20 nap Mariupolban – filmvetítés és kerekasztal-beszélgetés
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál és Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége filmvetítést és beszélgetést szervez az Ukrajna elleni teljeskörű orosz háború második évfordulója alkalmából.

Az esemény keretében a BAFTA-díjas és Oscar-díjra jelölt 20 nap Mariupolban című dokumentumfilmet vetítik, amelyben egy csapat újságíró érkezik a háború előestéjén a címszereplő városba. A támadás megkezdése után a csapat igyekszik dokumentálni a háború borzalmait és kijuttatni a felvételeket az ostromlott városból.

A vetítést követő kerekasztal-beszélgetésen Balog András, Ukrajna Magyarországi Nagykövetségének ideiglenes ügyvivője, Bendarzsevszkij Anton, a posztszovjet térség szakértője, valamint Jójárt Krisztán biztonságpolitikai szakértő és Rácz András Oroszország-szakértő vitatják meg a háború okait és következményeit, az orosz agresszió elleni lehetőségeket. A beszélgetés moderátora Mitrovits Milán történész lesz.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A vetítés és beszélgetés a Blinken OSA Archívum épületében lesz 2024. február 28-án, 18 órakor.

A filmet eredeti nyelven, magyar és angol felirattal vetítik, a kerekasztal-beszélgetés nyelve magyar.

Forrás: Verzió

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Luca Guadagnino: Challengers
Dev Patel: A Majomember
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Prikler Mátyás: Hatalom

Más művészeti ágakról

irodalom

Áfra János volt a Költőim sorozat áprilisi vendége
Kritika Kállay Eszter Vérehulló fecskefű című kötetéről
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés