bezár
 

art&design

2024. 05. 27.
Legyek fehér mint a hó
Papp Ida Zsuzsanna kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Legyek fehér mint a hó Papp Ida Zsuzsanna képzőművésznek nyílik új kiállítása Zsámbékon, a KSZJ Iskolaközpontban. A kiállítást megnyitja Martincsák Kata, és köszöntőt mond: Holnapy D. Márton. A megnyitó 2024. május 31.-én pénteken, 18:00 órakor történik. 

Papp Ida Zsuzsanna pályakezdő képzőművész. Új kiállításának motivációja a nagymamája lakásából ered, ahol mai napid nincs bevezetve a víz. Hiába vett számára a család egy centrifugát, azt pár héttel később el is ajándékozta. A mai napig kézzel mos, talán egyedül ő a faluban. Legutóbb nagycsütörtökön találkozott Zsuzsannával, aki ez alkalommal performatív jelleggel megmosta a családja lábát. Ez indított el a művészt a mosás-mosakodás szimbolikájának feltérképezéséhez.

prae.hu

A legyek fehér mint a hó című kiállítás a tisztítás – tisztaság – megtisztulás hármasára építi asszociációit. Zsuzsanna vallja hogy a paraszti folklór és a kereszténység által teremtett ősi, erőteljes szimbólumok és mitológiák a mai napig szerves részei világképünknek, jelen vannak szóhasználatunkban, tudatalattinkban, mégha a mindennapi tevékenységeink (kézmosás, mosógéphasználat, zuhanyzás) közben aligha gondolunk rájuk. Ezek felelevenítésére tesznek kísérletet a kiállításban szereplő installációk és intermediális művek.

Helyszín: Zsámbék, KSZJ Iskolaközpont (Zichy-kastély), kőtár.
Időpont: 2024. május 31. péntek, 18:00
Köszöntőt mond: Holnapy D. Márton
A kiállítást megnyitja: Martincsák Kata
 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Horváth Iván (1948-2024)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés