bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Pazár Sarolta --

felhasználói adatlapja

Pazár Sarolta által feltöltött cikkek:

Ki viszi át?
Ki viszi át?
Paweł Pawlikowski: Hidegháború
A 2013-as Ida átütő sikerének köszönhetően Paweł Pawlikowski tavaly már a cannes-i közönségnek mutathatta be új filmjét, melynek vetítése után állítólag tizennyolc percen keresztül állva tapsolták, majd el is nyerte a legjobb rendezés díját. A Hidegháború az idei Oscar-gálán verseng a legjobb idegen nyelvű filmért, a legjobb rendezőnek és a legjobb operatőrnek járó aranyszobrokért.
A képrablás nagymestere
A képrablás nagymestere
Milorad Krstić: Ruben Brandt, a gyűjtő
Milorad Krstić végigpörgeti a világ legragyogóbb és legismertebb műalkotásainak lexikonját, helyet csinálva benne saját univerzumának és teremtett lényeinek: a három szemű hekkernek, a szemfüles CIA-ügynöknek, a kosarcú dizőznek és Ruben Brandtnak, a gyűjtőnek.
Anna örök
Anna örök
Szilágyi Zsófia: Egy nap
Anna nyelvtanár, feleség, barátnő, kolléga, szabálytalanul parkoló némber, az ügyeletes patika ablakánál didergő, leárazott májast vásárló, kapkodva öltöző és egyfolytában rohanó városlakó. Anna szuperhős. Anna anya. Szilágyi Zsófia szerint Anna fontos, Annára figyelni kell.
Lefektetett szabályok
Lefektetett szabályok
Nagypál Orsi: Nyitva
Nagypál Orsi első nagyjátékfilmjében, a Nyitvában ügyesen boncolgat igen fontos kérdéseket a párkapcsolatok buktatóiról, megújhodási lehetőségeiről. Fanni és Bálint öt év után próbálják felkavarni kapcsolatuk kellemes, ámde kissé unalmas állóvizét. Ide kezdi el petricsészékből öntögetni a felfrissülést ígérő szexuális kalandokat a mindeddig monogámiában élő páros. Aztán kicsit megremeg a kezük.
Szépen öregedni
Szépen öregedni
26. FilmFestival Cottbus – Kelet-európai filmek fesztiválja (2016. november 8-13.)
Többéves fesztiválrutinnal nehéz megállni, hogy az ember ne kezdje el összemérni a korábbi cottbusi élményeket a legutóbbival. Tényleg jobbak voltak az első itt töltött alkalmak, vagy csak az újdonság varázsa tette szebbé azokat? Mennyit változott a fesztivál, és mennyit annak megélőjeként az ember? Noha látványos, ahogy a mustrának egyre kevesebb pénzből kell gazdálkodnia, fogynak a vendégek, nem készül fesztiválkatalógus, az is ugyanannyira szembetűnő, hogy a program színvonala meredek emelkedésnek indult. A 26. Cottbusi Filmfesztivál versenyfilmjei ugyanis meglepően vagányak és bátrak voltak.
Keleti szelek
Keleti szelek
25. FilmFestival Cottbus – Kelet-európai filmek fesztiválja
Jeles pillanat egy filmfesztivál történetében a huszonötödik évfordulóhoz érkezni. Egy szemle ilyenkor már komoly múlttal, hagyománnyal rendelkezik, és kialakított arculattal bír, ugyanakkor még fiatalos és formálódásra kész. Egyszerre hordozza a tradíciót és az új tendenciákat. A cottbusi fesztivál 2015-ben lett negyedszázados, a vártnál szolidabban ünnepelte évfordulóját.
Nagyon várjuk a magyar filmek visszatérését
Interjú Bernd Buderrel, a Cottbusi Filmfesztivál programigazgatójával
Bernd Budert a kelet-nyugati koprodukciós piac, a connecting cottbus (coco) igazgatóját és a szemle programigazgatóját a 23. Cottbusi Filmfesztiválon kérdeztük kelet-európai filmes hagyományokról, filmiparról, koprodukciókról és a magyar filmről.
Valóságnyomok Cottbusból
22. FilmFestival Cottbus – Kelet-európai filmek fesztiválja (2012. november 6-11.)
A Cottbusi Filmfesztivál huszonkettedik alkalommal invitálta szeretettel a filmek kedvelőit, bátran válogatva össze programját és barátsággal, kedvesen fogadva a filmeseket a lengyel határ menti német kisvárosban. Az 1991-ben életre hívott – filmklub-mozgalomból filmfesztivállá duzzadó – kezdeményezés célja, hogy évről-évre felmérje a kelet-európai filmtermést, és bemutassa a térség kiemelkedőnek vélt alkotásait.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés