bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Kemenczky J. Anikó --

felhasználói adatlapja

Kemenczky J. Anikó által feltöltött cikkek:

Találd meg az önbizalmad!
Találd meg az önbizalmad!
Beszélgetés Az önbizalom kódja lányoknak című könyvről az őszi Margó Fesztiválon
Tiniként én is azon lányok közé tartoztam, akiknek egyáltalán nem volt önbizalmuk. Sajnos ez egyáltalán nem ritka jelenség, rengeteg kamaszlány küzd önértékelési problémákkal. Éppen ezért fogott meg az őszi Margó egyik programpontja, ami Az önbizalom kódja lányoknak címet viselte. Valójában ez két amerikai hölgy, Katty Kay és Claire Shipman könyvének a címe. Magyarul nemrég jelent meg a kötet, Kertész Edina fordításában. A könyv megjelenése kapcsán Cinti Krajnyik, a Funzine főszerkesztője beszélgetett Bencze Blankával, a Pulcsiban alszom című könyv szerzőjével és Maróy Krisztinával, a Glamour Hungary főszerkesztőjével.
„És velünk mi lesz?”
„És velünk mi lesz?”
Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát! Pozsonyi Pagony, 2019.
Bizonyára sok gyerek számára kétségbeejtő és szörnyű érzés, amikor az iskolakezdés napján kiderül, hogy a szülők nem vicceltek, tényleg nem vihetik magunkkal kedvenc plüssállataikat az iskolába. Hiába magyarázzák el a felnőttek ezerszer, a remény az utolsó pillanatig ott pislákol a kisgyerekben, hogy talán mégsem kell megválnia szeretett játékaitól, talán indulás előtt mégis berakhatja a táskájába. Mert hát hogyan is élnék túl egyedül a napot?!
Jakabak Budán
Jakabak Budán
Idén nyáron jelent meg Jean-Claude Mourlevat francia író Jakabak című mesekönyve László Kinga fordításában. A regényt Rofusz Kinga illusztrálta, s a képekből a Vivandra Kiadó és a Gross Arnold Galéria az idei Eleven Ősz program keretében kiállítást szervezett.
Kortárs szövegek a középiskolában
Kortárs szövegek a középiskolában
Idén jelent meg a Tilos az Á Kiadó gondozásában A Fausttól a Szívlapátig című irodalmi segédkönyv. A Margó Irodalmi Fesztiválon a Hogyan tanítsunk kortárs szövegeket a középiskolában? címmel meghirdetett kerekasztal-beszélgetésen erről a kötetről kérdezte Mészáros Márton a szerzőket – Balajthy Ágnest, Fenyő D. Györgyöt, Ruff Orsolyát, Szekeres Nikolettát, Varga Bettit és Vinczellér Katalint.
A zsűrizés kulisszatitkai
A zsűrizés kulisszatitkai
Az Év Gyerekkönyve Díj a hazai gyerekkönyvszakma egyik legrangosabb elismerése, melynek ünnepélyes átadójára június 14-én került sor. A könyvekről, a rangsorolás nehézségeiről és a zsűrizés munkafolyamatáról másnap, június 15-én beszélgetett Szekeres Niki a szakmai zsűri tagjaival: Jeney Zoltánnal, Kaposi Dorkával, Mészáros Mártonnal, és Simon Krisztinával.
A diszlexiáról szabadon
A diszlexiáról szabadon
Révész Emese: Simi és a rendetlen betűk
Május 3-án a Bartók Pagonyban rendeztek könyvbemutatóval egybekötött szakértői beszélgetést a diszlexiáról – Révész Emese íróval, Metzing Eszter illusztrátorral és Gyarmathy Éva pszichológussal, a magyarországi Diszlexia Központ alapítójával. A beszélgetést Hajdu Zsanett, a Pagony Kiadó munkatársa vezette, akinek a segítségével választ kaptunk arra, hogy mi is a diszlexia, mik a jelei, és mit lehet tenni ellene.
Elhozzák a világot neked!
Elhozzák a világot neked!
A 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál sajtótájékoztatójáról
Elhozzuk a világot neked! – olvasható az idei, 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál plakátján. Nagyon találó ez a mottó, április 25. és 28. között ugyanis közel 850 vendég részvételével 24 ország képviselteti magát. Ez mintegy 400 különféle programot – könyvbemutatót, dedikálást, író-olvasó találkozót, felolvasást, ismeretterjesztő előadást, koncertet – jelent a Millenáris Parkban.
Katinka könyve
Katinka könyve
Annet Huizing: Hogyan írtam véletlenül egy könyvet?
Annet Huizing, holland írónő könyve idén jelent meg magyarul Rádai Andrea fordításában a Pozsonyi Pagony 9-12 éves gyerekeknek szóló Abszolút könyvek sorozatában. Ez azt jelenti, hogy a kötet abszolút kreatív, abszolút érzelmes, abszolút izgalmas, abszolút olvasmányos – abszolút jó. Mi sem igazolja ezt jobban, mint hogy felnőtt létemre többször megkönnyeztem.
2018 legjobb gyerekkönyvei
2018 legjobb gyerekkönyvei
Egy lista, 50 könyv
Negyedik alkalommal rendezte meg a Gyermek- és ifjúsági könyvek szemléjét a Magyar Gyermekirodalmi Intézet, melynek alkalmával ismertették az 50 legjobbnak tartott 2018-as mesekönyv listáját. Idén a Petőfi Irodalmi Múzeum adott helyet a szakmai beszélgetésnek.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés