bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Ágoston Enikő --

felhasználói adatlapja

Az ELTE magyar alapképzésén és irodalom- és kultúratudomány mesterképzésén diplomázott. Jelenleg az ELTE összehasonlító irodalomtudományi doktori programjának doktorandusza. A 20. századi és kortárs líra képezi érdeklődési területét. Ezen belül kiemelten a költői ihlet kutatásával foglalkozik.

Ágoston Enikő által feltöltött cikkek:

Ki akartam írni magamból
Ki akartam írni magamból
Interjú Nyáry Lucával
Vajon a boldogságon van lejárati dátum? Mégis hogyan élheti túl egy fiatal a depressziót és egy családtag elvesztését? Ezekre a kérdésekre ad választ a tizennyolc éves slammer, író Nyáry Luca Vigyázat, törékeny! című regénye. Könyvének célja a gyászfeldolgozás, a depresszió legyőzése és a segítségnyújtás. A regény hitelességéhez hozzájárul, hogy az írás során önmagán is szeretett volna segíteni anyukája elvesztésének feldolgozásával. Viszont elsődleges figyelmet fordított arra, hogy mindez az olvasók számára ne legyen ártalmas. Pszichológiai háttérismeretekkel, szakértői véleményekkel és saját érzelmi tapasztalatokkal töltötte meg bátor és őszinte sorait. 
A művészet létjogosultsága
A művészet létjogosultsága
Átadták az Arany Medál-díjakat
Tizenegyedik alkalommal rendezték meg az Arany Medál-díjkiosztót. A Bethlen Téri Színház színháztermét megtöltötték a meghívott színészek, rendezők, írók. Hat különböző kategória szerint történt a szavazás. Az életműdíj kivételével az adott évi művészi teljesítményért ítélhetett díjat a közönség. Az idei évben is megmaradt a korábban kialakult tízezres szavazóbázis: a díj hivatalos e-mailcímén, a Bethlen Téri Színházban és a debreceni Apolló Moziban adhatta le a közönség a voksokat. A Libri család több kiadója és az Európa Könyvkiadó könyvnyereményeket ajánlott fel a szavazóknak.
Hiszek az ihletben
Hiszek az ihletben
Interjú Térey Jánossal
Az a bizonyos isteni sugallat teszi működőképessé az ötleteinket – vallja Térey János. Költőként hisz az ihlet segítő munkájában, amely lerohanja, majd euforikus állapotával végigkíséri az alkotói folyamatot. Azonban az írás nem csupán ihletműködés, hanem tudás és tömérdek munka is egyben.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés