bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Hidi Boglárka --

felhasználói adatlapja

Hidi Boglárka által feltöltött cikkek:

Holtversenyben önmagammal
Holtversenyben önmagammal
Az Átrium Színház Holtverseny című monodráma-előadásáról
Hatalmas sebességgel csapódik a Holtverseny című előadás a nézők elé. Feszes karcsapásokkal, kíméletlenül közeledik felénk valami, amiről tudjuk, hogy be fog következni, de annyira beszippant minket a mélység, hogy képtelenek vagyunk menekülni. Maradunk, és fuldokolva nézzük végig a rothadó medencében az utolsó hosszokat.
Ön most Budapestet hallgatja
Ön most Budapestet hallgatja
A Jurányi Ház Színház a város kísérleti előadás-sorozatáról
Színház az egész világ. Színház a város. Színház Budapest. Minderről pedig magunk is megbizonyosodhatunk a Jurányi Ház előadás-sorozatának résztvevőjeként. Itt nem egyszerű nézőként vagyunk jelen. Nem szokványos térben foglalunk helyet. Nem mindennapi előadókat látunk és hallunk. Nem akármilyen történeteket ismerünk meg. Ez pedig nem retusált, hanem egy őszinte, minden botladozást felvállaló, remélhetőleg kedvcsináló, saját bőrön tanult, praktikus tippekkel mellékelt élménybeszámoló.
Kérek egy 7-es buszt!
Kérek egy 7-es buszt!
A Táp Színház Gárdonyi Béla A megálló, avagy újra büdös semmisem című előadásáról
„Színház az egész világ” – kezdődik az előadás a sokat hallott Shakespeare-idézettel Vajdai Vilmos rendező tolmácsolásában. A Táp Színház koncepciója nem más, mint a „Mit nevezünk színháznak?” sokat vitatott kérdésre adott szélsőséges válaszkísérletként értelmezhető.
Egy történet akkor jó, ha…
Egy történet akkor jó, ha…
A Szkéné Színház Köztünk marad színházi játékának december 4-i alkalmáról
A Szkéné Színház Rakpart3 csoportja kifejlesztett egy szuperbiztonságos, kreatív igényeket is kiszolgáló karanténszínházat, mindazok számára, akik hiányolják a színház közösségi élményét. Ez a játék mindenkinek ajánlott, aki úgy érzi, nehezebben tudja fenntartani figyelmét a tévéjén vagy a számítógépén keresztül sugárzott színházi előadások alatt. Itt nincs más lehetőség: ha beszálltál, tartani kell a lépést.
Félhetes dokumentumszínház-maraton
Félhetes dokumentumszínház-maraton
A Rimini Protokoll Nachlass – Pièces sans personnes (Hagyaték – Személytelen történetek) című előadásáról
Milyen lesz a halál? Mi marad utánunk, ha már nem leszünk? Mit hagyunk hátra a szeretteinknek? Hogyan lehet megőrizni emlékeket? Hogyan lehet színpadon megjeleníteni az emlékeket? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozik a Rimini Protokoll Nachlass – Pièces sans personnes (Hagyaték – Személytelen történetek) című előadása.
Megszületett a félig született egésze
Megszületett a félig született egésze
Fekete Ádám Haloktatás, márványprotézissel című vízigót kosárlabda darabja
Fekete Ádám nem köntörfalaz. Az előadás elején kiáll a színpadtér elejére, Mészöly Miklóst idéz, és beszél. Őszintén beszél. Fekete Ádám nem árul zsákbamacskát: a Haloktatás, márványprotézissel önéletrajzi ihletésű. A várva várt, sikeres műtét utáni fellélegzés és egy nehéz korszak lezárása. Az író és rendező terápiája lenne ez? Nevezhetjük így is, és bár hiába egy (fizikailag) fájdalmas és komoly témát dolgoz fel, mindezt a rá oly jellemző csavaros tisztasággal, könnyedséggel, őszinteséggel és derítő humorral teszi.
Audiovizuális színházélmény mindenkinek
Audiovizuális színházélmény mindenkinek
Kulturális javaslatok otthonra
Magyar színházak, társulatok, színházcsinálók a társadalmi szolidaritás jegyében archív vagy még mai napig repertoáron lévő előadások felvételeit teszik közzé online felületeken. Így próbálnak hozzájárulni saját, rendelkezésre álló eszközeikkel a mostanra már mindenki számára ismert „Maradj otthon!” kezdeményezéshez.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés