bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Poszler Gabriella --

felhasználói adatlapja

Poszler Gabriella által feltöltött cikkek:

Online díjátadón hirdették ki a 10 éves Az Év Irodája győzteseit
Online díjátadón hirdették ki a 10 éves Az Év Irodája győzteseit
Idén először díjazták a családbarát irodákat
A 10 éves Az Év Irodája versenyen a független szakértőkből álló zsűri 175 pályázat közül választotta ki a legjobbakat. Számos egyedi belsőépítészeti megoldás is helyett kapott idén, például egy régi felvonógyár helyén vagy egykori nagykövetségi épületben kialakított iroda. 12 győztest hirdettek ki, beleértve azokat a különdíjasokat is, akik egyik meghirdetett kategóriába sem illeszkedtek teljesen, mégis elismerésre méltó pályázatot nyújtottak be. A szervezők kiemelten fontosnak tartják az édesanyák munkaerő-piaci újraintegrálását, ezért a verseny 10 éves történetében először díjazták a családbarát irodákat.
Mi lesz velünk, szomszéd?
Mi lesz velünk, szomszéd?
Lényegi kérdések, költői válaszok
A 21. században már nem lesz lelkiismeret-furdalásunk, ha kijelentjük, hogy vannak materiális dolgok, amikhez kötődünk. Nem arról beszélek, hogy felületes érzelmeket táplálunk a telefonunk vagy a kedvenc hőtartósújrahasznosítottdelfinbarát kulacsunk iránt, hanem arról, hogy mára már a humán tudományok is felfedezték, mennyire függünk környezetünktől, ez által (is) formálódunk. Nem csak, mint individuum létezünk a világban, meghatároznak minket állataink, tárgyaink, lakókörnyezetünk. Én így értelmeztem a 12. Építészeti Filmnapok hangzatos szlogenjét: „Buldings with Feelings”.
Engedd be a természetet
Engedd be a természetet
Virtuális túrát tehetsz kilenc csodás botanikus kertben
Semmi másra nem vágyik jobban a világjárvány miatt csapdába esett társadalom, mint hogy nagyokat sétálhasson egy parkban. A botanikus kertekről már 3000 évvel ezelőttről, az ókori Egyiptomból is vannak feljegyzéseink, amelyekből megtudhatjuk, hogy nemcsak gyógyítás céljából gondoskodtak a növényekről, de szépségük a szellemet is felemelte. A bolygó 1700 botanikus kertjéből, amelyek a koronavírus miatt zárva tartanak, most kilencet - ha csak virtuálisan, de - körbejárhatunk a The Spaces magazin jóvoltából.  
Miénk ez a tér!
Miénk ez a tér!
Budapest a lehetőségek városa
„A good city is like a good party, people stay much longer than really necessary.” Ez a Jan Gehltől származó idézet rávilágít városi létünk elemi lényegiségére. Akár turistaként, akár a városban élőként, miért érezhetjük úgy, hogy nem akarunk még hazamenni? Hogyan tekinthetjük otthonunknak nem csak a lakásunkat, de a városunkat is? Beleznay Éva Budapest főépítészeként - a Metropolitan Egyetem előadássorozatának második alkalmával - bemutatta e célt szolgáló megvalósult (és nem megvalósult) munkáit is.
A többléptékű város nyomában
A többléptékű város nyomában
Smart city és azon túl
Okostelefon, okosétel, okosváros. A környezeti, társadalmi és a digitális kultúrában bekövetkező változásokra a városképpel kapcsolatos igények is válaszolnak. Mire lesz szüksége egy városlakónak, milyen környezetben fogunk élni húsz év múlva? Hogyan reagál erre az átalakulásra az építészet? Ezekre a kérdésekre igyekezett választ adni Dr. Reith András, Gábor Dénes-díjas építész, a Budapesti Metropolitan Egyetem a Belsőépítészet mesterei - mesterképek című előadássorozatának első alkalmával.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés