bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Visy Beatrix --

felhasználói adatlapja

Irodalomtörténész, kritikus. (1974, Budapest) A Lakásszeminárium művészeti műhely megálmodója. A kortárs irodalom elkötelezett olvasója.

Kutatási területek: a Nyugat kora, elsősorban Babits Mihály életműve; a fénykép narratív esztétikája a 20. századi magyar prózában; kortárs irodalom (Borbély Szilárd, Takács Zsuzsa, Tolnai Ottó).

Önálló művek:

  • Madártávlat és halszemoptika. Irodalomkritikák, Műút-könyvek 34., Műút, Miskolc, 2017, 327 p.
  •  „Nem ahogy ma szokás” A narráció jegyei, szépirodalmi elbeszélőszerkezetek Babits Mihály Az európai irodalom története című művében, Budapest, Balassi Kiadó, 2017, 184 p.
  • Szavakkal körbe. Válogatott tanulmányok, kritikák, MIT füzetek III., Bp., Magyar Irodalomtörténeti Társaság, 2015, 305 p.
  • A macskakő nyolcadik élete – műfaj, narráció, emlékezet Lengyel Péter prózájában, Bp., Fekete Sas Kiadó, 2007, 119 p.
  • Szerkesztés: Fénykép és irodalom, tematikus lapszám, Helikon, Irodalom- és kultúratudomány Szemle, 2017/4.

A fotómat Szarka Zoltán készítette.

Visy Beatrix által feltöltött cikkek:

Hát a vátesz, hát ez ilyen
Nagy izgalommal és várakozással indult a Költő a nappaliban sorozat február 27-én. Fél 6 körül a költő csöngetett először, de nem sok időnk maradt a hangolódásra, apró egyeztetésre. Épp csak bort töltöttünk a poharakba a beszélgetéshez, máris megérkeztek az első vendégek is. Régi Lakásszemináriumozók, és vadonatújak. Többen már ekkor szóba elegyedtek Szálinger Balázzsal, de persze még inkább óvatosan, illedelmesen. Ám később minden elszabadult, a résztvevők, felhívásomra is, már az elején kérdeztek, hozzáfűztek, véleményt mondtak. Ezeket a nagyon eleven, érdemi közbevetéseket itt nincs lehetőség közvetíteni, ám a másfél órás maratoni beszélgetés és felolvasás egy pillanatig sem ült le, rengeteg irányba elkalandoztunk, térben, de főleg időben. Ennek a beszélgetésnek kivonatos, írott változatát adom most közre.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés