bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Németh Márta --

felhasználói adatlapja

Németh Márta által feltöltött cikkek:

Az életem semmi más, csak csoda
Az életem semmi más, csak csoda
Opera otthonról – Moody: Push a La Monnaie előadásában
Dokumentumdráma? Portré? Szentimentális megemlékezés? Mélyinterjú? Egy sokat megélt ember emléktöredékei… Howard Moody Push című, korokat, embereket, életeket összekötő opera-előadását a La Monnaie Malibran terméből közvetítették.
Érinthetetlenek
Érinthetetlenek
Opera a karanténból: Stanisław Moniuszko Paria című műve a poznani Teatr Wielki előadásában
A poznani sportarénában vagyunk. A küzdőtéren lézengenek az emberek, kezükben legyező vagy legalább egy újság a nagy meleg ellen. Elsőre nem könnyű eldönteni, hogy vajon a közönséget mutatják, vagy a szereplőket. Másodikra sem… Stanisław Moniuszko Paria című operáját a zeneszerző születésének századik évfordulóján különleges környezetben és formában mutatták be.
Képzelet és más drogok
Képzelet és más drogok
Opera a karanténból: Jacques Offenbach Hoffmann meséi című operája Párizsból
Mit tesz az emberrel a képzelete, ha szabad utat enged neki? Hős lehet-e valaki csak azért, mert főszereplője egy maga alkotta történetnek, ahol mindenben kudarcot vall? Felérhet-e a költészet az élet hús-vér valóságával? Ezekre a kérdésekre kereste a választ a Párizsi Nemzeti Opera Hoffmann meséi című operájának az előadása.
Kéken vérző szívek
Kéken vérző szívek
Opera a karanténból: Verdi Aidája a La Monnaie előadásában
Koromsötét van. A zenekar hallgat. Szélzúgás hallatszik, lassan szétnyílik a függöny. A ködfelhő előtt a színpad nagy részét betöltő szikla jelenik meg, majd Aida, egyszerű kék ruhában, mezítláb. A rendező ezzel az előjáték előtti jelenettel felszólít: Engedd el az elvárásaidat! Engedd meg magadnak, hogy megérintődj! A La Monnaie előadása zavarba ejt, megijeszt, borzongat, elgondolkodtat, egyes pontokon azt is megengedi, hogy hibáztassuk. Tulajdonképpen az orrunknál fogva vezet, és mire észbe kapunk, már teljesen bevont a történetbe.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés