bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Koltai Bojtor --

felhasználói adatlapja

Koltai Bojtor által feltöltött cikkek:

Oláh János Emlékest a PIM-ben
Oláh János Emlékest a PIM-ben
Átadták Az év legsikeresebb szerzője 2020 díjakat, kihirdették az Oláh János szerkesztői ösztöndíj nyerteseit, és bemutattak három új könyvet az Oláh János Emlékesten
Ötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Napló szerkesztősége a 2016 júliusában elhunyt Oláh János költő, író, kiadóvezető emlékét felidéző estet a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az est során három kiadó adta át Az év legsikeresebb szerzője-díjat, köszöntötték a 30 éves Széphalom Könyvműhelyt, valamint kihirdették az Oláh János szerkesztői ösztöndíj idei nyerteseit. A járványhelyzetre való tekintettel a program közönség nélkül, zárt ajtók mögött zajlott, amelynek felvételét 2020. november 24-én, Oláh János születésnapján tették közzé a Petőfi Irodalmi Múzeum YouTube - csatornáján és a Magyar Napló Kiadó Facebook-oldalán.
Címtelen föld: fiatal erdélyi metamodern költészet
Címtelen föld: fiatal erdélyi metamodern költészet
Ajánló és válogatás a hamarosan megjelenő költészeti antológiához
Kolozsváron 2008-ban jelent meg a Korunk és a Komp-Press Kiadó gondozásában A meghajlás művészete címmel az erdélyi fiatal, akkor még kezdő szerzők antológiája, majd ezt követte, 6 évvel később, 2014-ben az Erdélyi Híradó Kiadó és a Fiatal Írók Szövetsége által kiadott Mozdonytűz. Fiatal írók antológiája. Azóta felnőtt egy nemzedék, az említett antológiák szerzői közül néhány már ismert, több kötetes szerzővé érett, ugyanakkor a Mozdonytűz óta eltelt újabb 6 év, közben színre lépett egy teljesen új generáció is, velük együtt pedig egy újfajta költészet van kibontakozóban. A címtelen föld antológia az erdélyi költészet új irányait és kísérleteit gyűjti össze, amelyeken egyaránt tetten érhető a metamodern érzékenység.
Margó a korona idején
Margó a korona idején
Hangulatjelentés a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár második offline napjáról
A délelőtt során online formában induló programok délutánra „eloffline-osodnak”. Az időjárás – Harag Anita immár Margó díjas kötetének címével élve – az Évszakhoz képest hűvösebb, meg hát esősebb is. A beléptetésnél testhőmérséklet méréshez sapkát levenni (az eredmény a valóshoz képest itt is hűvösebb), maszkot fel, de úgy, hogy az orrot is takarja, a nézőtéren pedig (újfent szigorúan csak maszkban) egy széket mindig kihagyni. Ilyen és ehhez hasonló járványügyi instrukciókkal lehetne legjobban jellemezni az idei, rendhagyó Margó Fesztivál második offline napját.
Ősztől Hemingway-sorozat és világirodalmi klasszikusok
Ősztől Hemingway-sorozat és világirodalmi klasszikusok
Folytatódik a Négy Fal Között Online Olvasókör a Youtube-on
Keresztes Balázs még idén áprilisban, a kijárási korlátozások ideje alatt indította útnak sajátos küldetéssel rendelkező Youtube csatornáját. Mint arról korábban mi is hírt adtunk, a Négy Fal Között névre keresztelt online olvasókör bemutatkozó videóban vállalt célja Shakespeare tíz, az ötletgazda által kiválasztott legjobb drámájának a kihíváshoz csatlakozó nézőkkel közös elolvasása és kivesézése volt egy feszes, öthetes időszak alatt. A sorozat egy összefoglaló videóval végül öt hónap után most ért a végéhez, így a kérdés adott: hogyan és főleg merre, vagyis milyen szerzőkkel és művekkel tovább?
Kabaiak a horizonton
Kabaiak a horizonton
A Kabai fivérek kötetbemutatója a Kis Présházban
Szeptember 17-én este az Ünnepi Könyvhétre megjelenő, első közös kötetüket bemutató Kabai fivérek voltak a Kis Présház irodalmi kávéház vendégei. Illetve a testvér trió két idősebb tagja Kabai Zoltán és Kabai Lóránt, de a felolvasásokkal színesített beszélgetés egy bizonyos pontján, videóüzenet formájában az első önálló kötetét idén közreadó legifjabb testvér, Csaba is megjelent az asztaluknál.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés