bezár
 

irodalom

2020. 04. 23.
Négy Fal Között Shakespeare-rel
Online olvasókör indul Shakespeare tíz leghíresebb drámájából
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Négy Fal Között Shakespeare-rel "Az emberré válás első lépése az, ha az ember végigolvassa a Shakespeare-összest" - idézi egy régi magyartanárát Keresztes Balázs, a Négy Fal Között - Shakespeare Olvasókör youtube-csatorna bemutatkozó videójában.

Nem kell természetesen megijedni, "a jóból is megárt a sok", mondja, ezért Shakespeare 39 drámájából most a tíz leghíresebbet van lehetőségünk (újra)olvasni, közösen feldolgozni. Az online olvasókör öt héten át fog tartani, és az egy hét: két dráma ütemtervében haladna. "Nem rossz, hogyha azt nézzük, hogy ez a Shakespeare-életműnek a negyede, vagyis az emberré válásunk negyedét letudjuk öt hét alatt" - folytatja Keresztes Balázs a bemutatkozó videójában. A videók minden hétfőn és pénteken érkeznek az olvasókör YouTube csatornájára.

Ahogy Shakespeare állítólagosan a pestisjárvány alatti karanténban írta a Lear királyt, nekünk se lehetne jobb alkalmunk, hogy őt olvassuk. Aki pedig bizonytalan abban, hogy nem lesz jobb lehetősége klasszikusokat olvasni, hallgassa meg Keresztes Balázst: 

Az első videó már fel is került a Rómeó és Júliáról, a további ütemterv pedig így néz ki: 

HIRDETÉS

banner

04.20. Rómeó és Júlia

04.24. Othello
04.27. Szentivánéji álom
05.01. Antonius és Kleopátra
05.04. A velencei kalmár
05.08. Hamlet
05.11. Vízkereszt, vagy amit akartok
05.15. Macbeth
05. 18. Lear király
05.22. A vihar

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Az élőknek sem könnyű Az élőknek sem könnyű
Han Kang: Nemes teremtmények, Jelenkor, 2018.
irodalom

Könyvet, ajánlva Könyvet, ajánlva
Tömegparanoia, Az eltűnő munka nyomában, Végtelen tréfa – karantén-könyvajánlói Nr.1

Más művészeti ágakról

Kettős interjú a Békeidő rendezőjével, Hajdu Szabolccsal és a film egyik meghatározó szereplőjével, Wrochna Fannival
Claudio Monteverdi: Poppea megkoronázása
színház

Ordító sokaság Ordító sokaság
Színház a karanténból: Jane Eyre színházban és neten 2 in 1


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés