bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Darvasi Dominika --

felhasználói adatlapja

Darvasi Dominika által feltöltött cikkek:

Gőzmalomból lakóház és galéria 
Gőzmalomból lakóház és galéria 
A Gizella Malom metamorfózisa 
Az országban számos üresen álló ipari épület található, melyek felhasználhatósága komoly probléma elé állítja az építészeket és a várostervezőket. A kérdéskört napjainkban szerencsére mindinkább tematizálja a kortárs építészeti diskurzus, ahol markánsan megjelenik a gyárépületek újrahasznosításának koncepciója. Egyre több rehabilitált ipari épület kerül be a köztudatba, ami azt bizonyítja, hogy a hazai színtéren is fellelhetőek érzékeny és átgondolt projektek. A Gizella Malom iskolapéldája annak, hogyan érdemes újrakondicionálni a túlnyomórészt megőrzésre érdemes ipari üzemeinket. Az immár új funkciókkal tarkított Gizella Malomban loft lakások és egy kortárs galéria is helyet kapott. 
Átadták a 17. Média Építészeti Díjait 
Átadták a 17. Média Építészeti Díjait 
Így telt a MÉD gálaestje 
Idén november 6-án 17. alkalommal rendezték meg a Média Építészeti Díj gálaestjét az Építészfórum szervezésében. A kiemelt fontosságú építészeti esemény célja, hogy a szakmai és a laikus közönség számára is betekintést nyújtson a kortárs magyar építészet legizgalmasabb teljesítményeibe. Az idei díjátadó 10 finalista projektjét 160 alkotásból választotta ki a nemzetközi szakmai előzsűri. A döntős projektek között kisebb léptékű családi épületek, középületek és egy iroda is helyet kapott. A gálaestnek az Uránia Nemzeti Filmszínház adott helyet. 
A város mint közös ügyünk
A város mint közös ügyünk
Szakmai nap az innovatív városfejlesztésről a Goldberger Design Districtben
Miként lehet kulturális tartalmakkal megtölteni a város kihasználatlanul álló épületeit? Hogyan válhat fenntarthatóvá egy vállalkozás? Milyen módon lehet létrehozni helyi ökoszisztémákat a városokban? Kreatív szereplők összekapcsolásáról, az üzleti, tudományos és kulturális területek közötti átjárhatóságról folyt a szakmai diskurzus a GDD-ben. Így telt a Goldberger Design District első szakmai házibulija.
Gyárépületből kreatív műhely
Gyárépületből kreatív műhely
Megalakult a Goldberger-kollektíva
A régi ipari épületek újrahasznosítása folyamatos kihívások elé állítja a városfejlesztőket. Vajon mit lehet kezdeni napjainkban a kihasználatlanul álló gyárnegyedekkel? Miként lehet ezeket az épületeket mai szempontok alapján újrakondicionálni és izgalmas, kulturális tartalmakkal megtölteni? Mitől válik vonzóvá egy ilyen indusztriális tér és milyen izgalmas lehetőségeket tartogat a városi szereplők és a kortárs művészek számára? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Remete Tibor, a Goldberger Design District koncepció megálmodója.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés