bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Somogyvári Csendike --

felhasználói adatlapja

Somogyvári Csendike által feltöltött cikkek:

„Vanni” vagy nem „vanni”?
„Vanni” vagy nem „vanni”?
Borbély Szilárd Akárki Akárkije a Forte Társulat előadásában
A létbiztonság megteremtése, a működésképtelen emberi kapcsolatokból fakadó sérelmek, és a generációkon átívelő társadalmi normák gyakran fullasztó, sötét ponyvaként terülnek a mindennapjainkra. Ebben a lelkiállapotban óhatatlanul égető válik a kérdés, mi értelme így a földi tartózkodásunknak. Van-e kiút a megpróbáltatásokból? Hogyan fogadjuk azt a tényt, hogy testünknek mindenképpen távoznia kell abból a valóságból, amelyet érzékszerveinkkel, tanult és örökölt tudásunkkal megismertünk? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Borbély Szilárd Akár Akárki című darabja a Forte Társulat előadásában.
Mítoszok és traumák
Mítoszok és traumák
Médeia a Barabás Villában
Meddig tartanak a traumafeldolgozás egészséges keretei? Milyen mechanizmusok határozzák meg egy női közösség belső működését? Törékenység, erő, játék és valóság feszül egymásnak a KV Társulat Médeia című előadásában, amelynek ez alkalommal a Barabás Villa adott otthont. A darab feldolgozását és megértését Karsai György klasszika-filológus előadása tette teljessé.
Kérdőjelként lebeg az élet
Kérdőjelként lebeg az élet
Widder Kristóf és Tóth Réka Ágnes darabja Szentendrén
Rusztikus környezet, könnyed nyári este súlyos kérdésekkel. A szentendrei Vajda Lajos Múzeum udvara adott otthont Widder Kristóf és Tóth Réka Ágnes Hanna - Szabadesés többszólamban című előadásának. A formabontó esemény szabad ég alatt hívta életre Szenes Hanna történetét és vele egy hányattatásoktól terhes korszak kihívásait.
A tekintet, amely elől nem menekülhetünk
A tekintet, amely elől nem menekülhetünk
Filmszínházi keretek között debütált a Batsheva Dance Company felújított táncelőadása
Intimitásban osztozni esendőséggel jár, ugyanakkor felszabadít a mindennapi nehézségek béklyója alól. Kialakíthatók-e valódi, bensőséges emberi viszonyok egy olyan világban, amelyben mindnyájunkra hatással van a közösség figyelme? Lehet-e ugyanakkor a tekintet a meghitt kapcsolódás záloga? Ezeket a kérdéseket feszegeti a Batsheva Dance Company HORA című előadása.
Amit az eső elmos – és amit nem
Amit az eső elmos – és amit nem
A Fővárosi Nagycirkusz premier-előadása békét és összetartozást hirdet
Az eső a megtisztulás és az újjászületés jelképe, elmossa a bánatot és a tragédiákat. A Fővárosi Nagycirkusz RAIN – Esőcirkusz című új produkciója a víz erejét idézi meg: a műsor egy cirkuszi imádság a békéért és a megtisztulásért. Az innovatív előadás egyaránt vegyíti a zenés, táncos és akrobatikus elemeket, amelyeket egyesít a cirkusz nemzeteken átívelő szellemisége.
Amikor a vágy szembekerül a kötelességtudattal
Amikor a vágy szembekerül a kötelességtudattal
Bemutatták Itai Segal drámáját az izraeli Habima Nemzeti Színházban
Itai Segal legújabb drámája, a The One My Soul Loves, ’Az egyetlen, akit a lelkem szeret’, egy család történetét dolgozza fel, érzékletesen reflektálva az izraeli társadalmi együttélés különböző kihívásaira. A vallásos és a világi élet összeütközésének problematikája nem először kerül az izraeli Habima Nemzeti Színház színpadára. Az előadás a 2009-es Bar-Noar-i mészárlás apropóján elmélkedik a kötelességtudat és a vágyakozás szemben állásáról, a homofóbia és az elfogadás, a bűn és a feloldozás témaköréről.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés