bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Éltető Kamilla --

felhasználói adatlapja

Éltető Kamilla által feltöltött cikkek:

Nyomor luxuskivitelben
Nyomor luxuskivitelben
Ruben Östlund: A szomorúság háromszöge
Ruben Östlund első teljesen angol nyelvű filmjét, A szomorúság háromszögét már vizuálisan sem könnyű befogadni, de a fő nézői feladat mégsem ennyi, hanem az, hogy megtanuljunk farkasszemet nézni az emberi természet legvisszataszítóbb vonásaival. Östlund a megdönthetetlennek hitt egyéni- és társadalmi értékeket is gátlástalanul cibálja meg luxushajóútján, könyörtelenül kipenderítve ezzel bennünket is az erkölcsről, a becsületről és a társadalmi hierarchiáról kialakított nézeteink kényelméből. 
A fagyinál csak a magány veszélyesebb
A fagyinál csak a magány veszélyesebb
Szilágyi Fanni: Veszélyes lehet a fagyi
Szilágyi Fanni első nagyjátékfilmje, a Veszélyes lehet a fagyi egy ikerpár komplex kapcsolatát mutatja be. A két fiatal nő élete teljes mértékben különbözik, éppen ezért mindkettejüknek az a benyomása, hogy a másiknak minden könnyebb lehet. Adél (Stork Natasa) egy magyar kórházban dolgozik radiológusként, testvére, Éva (Stork Natasa) rendkívül jó anyagi körülmények között, vállalkozó férjével neveli kisgyermekét.
Minden fontos a margókon történik
Minden fontos a margókon történik
Cantu Mari Go című könyvének bemutatója
Cantu Mari Berlinben élő filmrendező Go című önéletrajzi kötetének bemutatója október 31-én volt a Nyitott Műhelyben, ahol a szerző az életútjáról, írásról, kalandokról, Berlinről és Budapestről beszélgetett Néder Pannival, aki szintén Berlinben él, és színházrendezőként dolgozik.
Hatalmas érdeklődés a 10. Primanimán
Hatalmas érdeklődés a 10. Primanimán
10. Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál, 2022. október 5–8.
A 10. Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivált október 5–8. között tartották Budaörsön. A fesztivál rendkívül változatos tematikájú és kivitelezésű animációs filmekkel, mesterkurzusokkal és különböző korcsoportoknak szánt versenyprogramokkal várta az érdeklődőket a BABtérben, a Jókai Mór Művelődési Házban, a Zichy majorban és a Városi Ifjúsági Klubban. A középpontba idén is a fiatalok kerültek, diák-, vizsga- és diplomafilmeket tekinthettek meg a fesztivál látogatói; ugyanakkor a tapasztalt alkotók munkái is fontos szerepet kaptak.
Erős nők a Szemrevaló vásznain
Erős nők a Szemrevaló vásznain
Még tart a Szemrevaló (Sehenswert) Filmfesztivál
A Szemrevaló (Sehenswert) Filmfesztivál idén tizenegyedik alkalommal mutatja be Budapesten, majd több vidéki nagyvárosban a legújabb filmeket Németországból, Svájcból és Ausztriából. A fesztivál idei kínálatának középpontjában az erős nők állnak, akik harcolnak a szabadságukért és jogaikért. A fesztivál nyitófilmjét, a Karoline Herfurth által rendezett Csodaszép (Wunderschön) című német tragikomédiát nagy lelkesedés, kíváncsiság és teltház fogadta a Művész moziban. 
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés