bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Molnár Zsófia --

felhasználói adatlapja

Molnár Zsófia által feltöltött cikkek:

Johnny Depp mint személyi edző
Johnny Depp mint személyi edző
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét
Márton Ágnes 1965-ben született Ózdon. Író, költő, műfordító, az Ofi Press és a One Hand Clapping szerkesztője, a Royal Society of Arts tagja. Február 4-én, a Kis Présházban mutatták be legújabb drámakötetét, a Személyi edzőm, Johnny Deppet. A szerző többek között az otthonosság érzetéről, az írás folyamatáról és személyes szerzői munkafolyamatairól is beszélt.
Elkötelezett művészet?
Elkötelezett művészet?
Lengyel riportirodalom - Prae 2023/2 lapszámbemutató
Január 19-én került sor a Prae folyóirat legújabb lapszámának bemutatójára a Kis Présházban. Németh Orsolya és Danyi Gábor fordítók beszélgettek a lapszám fő témájáról, a lengyel riportirodalomról Felvidéki Eszter kérdéseire válaszolva. Felolvastak a lapszám szerzői: Simon Márton és Locker Dávid.
Egy hideg városról
Egy hideg városról
Mohai V. Lajos Kanizsai Hidegház című regényének bemutatója
December 15-én mutatták be Mohai V. Lajos A Kanizsai Hidegház - Befejezetlen kézirat című regényét a Kis Présházban. A szerzőt Bánki Éva író kérdezte a regényről, inspirációs forrásairól és a könyvben szereplő történetekhez való személyes kötődéseiről.
„Őrületig motyogja, amit el kell felejtenie”
„Őrületig motyogja, amit el kell felejtenie”
3. JAK-szekrény felolvasás
2023. januárjában létesült a Gólya Presszó Kistermében az a szekrénykönyvtár, mely tartalmazza a József Attila Kör 1982 és 2018 közötti működése alatt megjelent JAK-füzeteket; eköré szerveződik az a felolvasás- és eseménysorozat, melynek harmadik alkalmára december 12-én került sor a Gólyában.
Átadták a Senior Auctor díjat
Átadták a Senior Auctor díjat
Az újonnan alapított díj első átadójára került sor november 16-án
A Janáky Marianna és Müller János által idén megalapított díjat első alkalommal adták át a MÚOSZ székházában, 2023. november 16-án.
Egy tudatos líra kifejlődése
Egy tudatos líra kifejlődése
Horváth Florencia Sárkány Tímeával beszélgetett
Október 26-án harmadik évadához érkezett a Kötetlenül beszélgetéssorozat, amelyben Horváth Florencia fiatal, kötet előtt álló szerzőkkel beszélget a pályakezdésről, irodalmi lehetőségekről. A nyitóalkalom vendége Sárkány Tímea volt.
Versek fényképpapíron
Versek fényképpapíron
Láng Orsolyával a József Attila emlékházban
Láng Orsolyával Tallér Edina beszélgetett rajzairól, filmjeiről, valamint legutóbbi verseskötetéről október 19-én a József Attila emlékházban.
A nyelv és a megélt tapasztalat térkonstrukciói
A nyelv és a megélt tapasztalat térkonstrukciói
László Noémi és Tóth Kinga közös könyvbemutatója a Margó Irodalmi Fesztiválon
Péntek 13-án, este nyolc órától  mutatták be a Margó Irodalmi Fesztiválon közös esemény keretében László Noémi Pulzus és Tóth Kinga Annamaria sings/singt/énekel című legújabb kötetét. A Nemzeti Táncszínházban a szerzőkkel Juhász Tibor beszélgetett utazásról, átélésről, a konkrét és a nyelvi terek sajátosságairól.
Vers, performativitás és a mindennapi világ képei
Vers, performativitás és a mindennapi világ képei
Jelena Glazova és Szemjon Hanyin közös könyvbemutatója a Kis Présházban
Szeptember 30-án, este 8 órakor kezdődött Jelena Glazova és Szemjon Hanyin lett költőknek a közös könyvbemutatója. A Prae Kiadónál Kis Orsolya magyar fordításában jelent meg Glazovától a Naivitás és Hanyintól a De nem úgy című kötete. A szerzőkkel a Kis Présházban Vass Annamária beszélgetett, Zoltán Dominika tolmácsolásával.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés