bezár
 

irodalom

2023. 11. 21.
Átadták a Senior Auctor díjat
Az újonnan alapított díj első átadójára került sor november 16-án
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Janáky Marianna és Müller János által idén megalapított díjat első alkalommal adták át a MÚOSZ székházában, 2023. november 16-án.

A Senior Auctor Díjat privát, teljesen új- és időszerű, előremutató, hiánypótló kezdeményezésként  2023-ban Janáky Marianna író, költő és díjalapító partnere, Müller János a Stonehenge cégcsoport tulajdonos ügyvezető igazgatója, az Életem Receptje Életmódmagazin tulajdonos-főszerkesztője, a NYOSZ alelnöke, a MÚOSZ ISZPSZ Szakosztály elnöke alapította a célból, hogy az életük későbbi szakaszában írni kezdő szerzők részesülhessenek elismerésben e díj formájában.

"Feladatunk éppen akkora, mint az életünk - ezért tűnik végtelennek.", idézte Franz Kafkát ünnepi megnyitó beszédében Müller János. "A Senior Auctor Díj-létrehozásával egy új kezdeményezés erősíti a senior társadalom elismertségét, melyet 
cégtulajdonosként, társadalmi funkcióim mellett magánemberként is kiemelten fontosnak tartok....” emelte ki.

Az átadót megtisztelte jelenlétével és a díj kapcsán vázolt  gondolataival Balogh-Madár Emese, Belváros-Lipótváros Budapest-Főváros V. kerület önkormányzata alpolgármestere, Kocsi Ilona a MÚOSZ elnöke, Meskó László a NYOSZ elnöke, Györe Balázs József Attila-díjas író, költő és Ungváry Rudolf A Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével kitüntetett  író, filmkritikus.

Az ünnepségen ott voltak még kiemelt vendégként Szrenka Pálné Békés Vármegye Nyugdíjas Szövetség elnöke, a magyar kultúra lovagja, Véghné Reményi Mária Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége elnöke, Németh Nyiba Sándort költő zeneszerző, olimpikon, a magyar kultúra lovagja a Krúdy Gyula  irodalmi kör elnöke, Sajti László az Életem Receptje vezető szerkesztője, Korpa Tamás Sziveri János díjas költő, aki az általa írt remek laudációt olvasta fel.

Az ünnepelt tiszteletére a félórás zenei műsort a Budapest belváros Szabolcsi Bence Zenei Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető tanára Peltzer Ferenc állította össze; a díjazottal a Budapest V. kerületi TV is készített interjút.

Fotó: Eifert János Balogh Rudolf-díjas fotográfus-fotóművész

nyomtat

Szerzők

-- Molnár Zsófia --


További írások a rovatból

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés