bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Árvai Ferenc Ödön --

felhasználói adatlapja

Árvai Ferenc Ödön portfólióját ide kattintva éred el.

Árvai Ferenc Ödön által feltöltött cikkek:

Csuszta hívott, mi mentünk
Még Tápon ismertem meg Csusztát, a Hegysoron , Isten háta mögött , hol Don Quijote pörög s pödri bajszát, hol Jeszenszky Jézus téríteni próbált, hol kell a napi doboz cigi, mert túl jó a levegő, és néha csalánfőzelék, máskor tejfeles langalló a betevő, hol Bárdos-Deák Ági az egyik énekes evő, hol szert tettem a gitáros ingére - be volt bszva, pechére, hol közel a focipálya, de fröccsözik a labda királya és legutóbb, mikor lent voltam, én is úgy bebsztam...
Zidane az Zidane
Megy valaki Érdre, kérdi egy vékony, fekete nő, mikor felszáll a vonatra. Jelentkezek és szembe leül. Keresztbe teszi miniszoknyás lábát, kicsomagol egy szendvicset és nekikezd. Tudod merre van a Gázpalack utca? Oda megyek állásinterjúra, csámcsogja. Nem tudom, de ha leértünk, valaki majd biztosan megmondja.
A szerelem mint jégtörő
Késő délután gyorsan még haza, focicsuka le, zuhanyba be, kis rakott kel, aztán cigivel a fül mögött, motorral a kocsik között, majd metróra át (elől hagytam a focicsukát), mozgólépcsőn fel (fent Marczinka Csaba a számítógép-automatánál), Merlin előttem (hol fehér nincs, csak rosé, hosszúlépés négyötven (!!!), de a csapos lány nagyon oké, keble csoda, mindenki odabújna), leülök a sarokba, kezdődik a Mélyszaka .
Isten háta mögött,…
… a világ közepén ülök egy csárdában, cigim lassan fogy, és fröccsömet is megittam. Úgy érzem, egész nap keményen dolgoztam. Eddie felhív, hogy hihetetlen párbeszédekből maradok ki. Itt is van min nevetni, Eddie, a tápi kocsmában, bőven, és hazahoznak kocsival, de elfelejtem a nagyját.
Hosszú tüske szülötte
Elakadtam a cikkel, Jorgosz . Elég hamar, tegyük hozzá. Bassza meg!!! Rossz az is, amit eddig írtam - de legalább nem sok. Az a Jorgosz cikk baja, hogy ilyen ócska poénok jönnek. Vágod? Pedig komoly a téma. Lehet, hogy ez a baja. Lehet, hogy nem kellett volna rám bíznia az Endrének. Most már mindegy. Endre baja.
Öntörvényű koszmoszok
Leventénk egy versére talál ki árnyjátékot Eddie, míg fröccsözünk a Grafikában. Telefonál, hogy mire jutott. Leventének tetszik az ötlet, hasonlóra gondolt. Aztán megisszuk, ami maradt, összeszedjük magunkat, és átgyaloglunk a Könyvtárba, mielőtt az Alexandrába mennénk.
Még tíz perc, és Tó bisztró retró
Leül egy asztalhoz, a könyökét fölteszi, állát tenyerén támasztva meg, a távolba bámul, és csak ül, mint aki valamire vár, de tudja jól, hiába vár, csak Klári jön néha, hogy bevigye kiivott poharát, hogy kicserélje piszkos hamutálját…
Gatyák – szoknyák nélkül
Agárdon szerelmes voltam egy lányba, kinek fehér combjai vakítottak a napfényben, és ha megölelt, mellei, mint vízzel teli lufik. Azt mondta, nem szerethet, mert van valaki más. Valaki, aki kimentette őt a vártoronyból, levágta a sárkány fejét, és a kardjára szúrta. Aki focizni is jól tud. De aki akkor is egy fasz.
Padlófogás
A koncertünk nem sikerült. Szétesettek, és lámpalázasak voltunk. A Kaori szunyókált, a Spenót folyamatosan a hátam mögé nézett. Azt hittem, hogy szivarozott, vagy be van állva, de kiderült, hogy egy nőt várt a bejárat felől. Én kettejük között vergölődtem az „ellenséggel” szemben. A Másik János csak annyit mondott, hogy hősies koncert volt. Ujj Zsuzsi és a Csókolom.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés