bezár
 

art&design

2019. 02. 22.
India ezer arca
Kiállítás a TÉR-KÉP galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
India ezer arca India különböző arcait mutatja be a Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező fotóiból csütörtökön nyílt kiállítás a Budavári Önkormányzat TÉR-KÉP Galériájában.  

A tárlaton 83 kép tekinthető meg, és a művész úr több évtizedes munkájának eredménye. Sára Sándor portrékon, eseményfotókon, és tájképeken keresztül mutatja be az indiai emberek mindennapjait. Színes képeken mutatja be a családot, a szegénységet, a vallást. Sára Sándor olyan helyeken készítette fotóit, ahol sok ember gyűlt össze tehát templomok környékén, rituális fürdések helyszínein. 

A Nemzet Művésze címmel is kitüntetett magyar operatőr, filmrendező pályáját dokumentumfilmekkel kezdte, majd a hatvanas és a hetvenes években egyéni látásmódjával hozzájárult a magyar filmművészet nemzetközi elismertetéséhez.
A kiállítás ideje alatt filmvetítéssel és indiai esttel is várják az érdeklődőket. Február 27-én Sára Sándor Amrita Sher-Gil magyar származású indiai festőművészről készült dokumentumfilmjét vetítik le a Galériában, majd Keserü Katalin művészettörténész beszél az alkotóról, valamint Magyarország és India művészeti kapcsolatáról. Március 6-án pedig Somi Panni és a Sivasakti Kalánanda táncszínház bemutatója színesíti a kiállítást.

A tárlat március 23-ig látható a TÉR-KÉP Galériában.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés