bezár
 

film

2019. 02. 22.
Országszerte népszerűsítik Szász Attila legújabb filmjét
Premier előtti közönségtalálkozókon vesz részt az Apró Mesék alkotócsapata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Köbli Norbert forgatókönyvíró és Szász Attila rendező legújabb összefogásának eredményét, az Apró mesék című romantikus történelmi thrillert országszerte premier előtti vetítéseken láthatják majd a nézők. Ízelítőként két jelenetet is megosztottak leendő közönségükkel az alkotók – tájékoztatta a produkció a prae.hu művészeti portált.

A II. világháborút követően Magyarországon egy jóvágású simlis férfi (Szabó Kimmel Tamás) ingoványos talajra téved, így menekülni kényszerül. A sötét erdő mélyén egy gyönyörű, rejtélyes nő (Kerekes Vica) és fiacskája fogadják be ideiglenesen a kerti fészerbe, míg az édesapa (Molnár Levente) valahol távol, a fronton vesztegel. Azonban, mire a megtört, ám hátborzongató jellemű férj váratlanul hazatér, a fiatalok perzselő szerelmi kapcsolatba bonyolódnak egymással.

Szász Attila és Köbli Norbert forgatókönyvíró nem először kooperálnak egymással. Olyan sikeres filmeket tudhatnak magukénak, mint az Örök tél, a Félvilág vagy A berni követ. Az operatőr ezúttal Nagy András, a vágó Hargittai László, a látványtervező pedig Valcz Gábor volt. A film zenéjét Pacsay Attila és Parádi Gergely szerezték, a jelmezeket Sinkovics Judit álmodta meg, Major Csaba hangmérnökként működött közre a produkcióban. Az Apró mesék nagyrészt 2017 őszén forgott Budapesten, de vidéki és szlovákiai helyszínek is fellelhetők a filmben.

Az Apró mesék a Magyar Nemzeti Filmalap 494 millió forintos gyártási támogatásával valósult meg a Film Positive Productions gyártásában, Lajos Tamás és Köves  Ábel producerek vezetésével, és március 14-től kerül országosan a mozikba a Vertigo Média forgalmazásában.

Vica sír

Az alkotók és a forgalmazó országszerte premier előtti vetítésekre, közönségtalálkozókra és díszbemutatókra várják a nézőket.

Időpontok és helyszínek:

Február 23., szombat, 19.00 – Premier előtti vetítés a Toldi moziban

Március 1., péntek, 20.30 – Közönségtalálkozó a Művész moziban

Március 7., csütörtök 18.30 – Közönségtalálkozó a debreceni Apollo moziban

Március 8., péntek 19.00 – Díszvetítés az Uránia Nemzeti Filmszínházban

Március 14., csütörtök 18.00 – Közönségtalálkozó a szombathelyi Savaria moziban

Március 18., hétfő 18.00 – Premier előtti vetítés Kecskeméten az Otthon moziban

Forrás: Apró mesék produkció

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Csepeli Eszter operatőrrel önismeretről, fejlődési folyamatról és meghatározó pillanatokról
Phoebe Waller-Bridge író-producer-színésznő pályaképe
70. Berlinale, 2020. február 20–március 1.

Más művészeti ágakról

Interjú Ladányi Andreával magyarországi és külföldi tapasztalatairól, lehetőségeiről
irodalom

Egy sokoldalú szerző társaságában Egy sokoldalú szerző társaságában
Újra volt irodalmi rendezvény a Kis Présházban
art&design

Mi lesz a kultúrával a pandémia után? Mi lesz a kultúrával a pandémia után?
A változás egy lehetséges útja


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés