bezár
 

film

2019. 02. 22.
Országszerte népszerűsítik Szász Attila legújabb filmjét
Premier előtti közönségtalálkozókon vesz részt az Apró Mesék alkotócsapata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Köbli Norbert forgatókönyvíró és Szász Attila rendező legújabb összefogásának eredményét, az Apró mesék című romantikus történelmi thrillert országszerte premier előtti vetítéseken láthatják majd a nézők. Ízelítőként két jelenetet is megosztottak leendő közönségükkel az alkotók – tájékoztatta a produkció a prae.hu művészeti portált.

A II. világháborút követően Magyarországon egy jóvágású simlis férfi (Szabó Kimmel Tamás) ingoványos talajra téved, így menekülni kényszerül. A sötét erdő mélyén egy gyönyörű, rejtélyes nő (Kerekes Vica) és fiacskája fogadják be ideiglenesen a kerti fészerbe, míg az édesapa (Molnár Levente) valahol távol, a fronton vesztegel. Azonban, mire a megtört, ám hátborzongató jellemű férj váratlanul hazatér, a fiatalok perzselő szerelmi kapcsolatba bonyolódnak egymással.

Szász Attila és Köbli Norbert forgatókönyvíró nem először kooperálnak egymással. Olyan sikeres filmeket tudhatnak magukénak, mint az Örök tél, a Félvilág vagy A berni követ. Az operatőr ezúttal Nagy András, a vágó Hargittai László, a látványtervező pedig Valcz Gábor volt. A film zenéjét Pacsay Attila és Parádi Gergely szerezték, a jelmezeket Sinkovics Judit álmodta meg, Major Csaba hangmérnökként működött közre a produkcióban. Az Apró mesék nagyrészt 2017 őszén forgott Budapesten, de vidéki és szlovákiai helyszínek is fellelhetők a filmben.

Az Apró mesék a Magyar Nemzeti Filmalap 494 millió forintos gyártási támogatásával valósult meg a Film Positive Productions gyártásában, Lajos Tamás és Köves  Ábel producerek vezetésével, és március 14-től kerül országosan a mozikba a Vertigo Média forgalmazásában.

Vica sír

Az alkotók és a forgalmazó országszerte premier előtti vetítésekre, közönségtalálkozókra és díszbemutatókra várják a nézőket.

Időpontok és helyszínek:

Február 23., szombat, 19.00 – Premier előtti vetítés a Toldi moziban

Március 1., péntek, 20.30 – Közönségtalálkozó a Művész moziban

Március 7., csütörtök 18.30 – Közönségtalálkozó a debreceni Apollo moziban

Március 8., péntek 19.00 – Díszvetítés az Uránia Nemzeti Filmszínházban

Március 14., csütörtök 18.00 – Közönségtalálkozó a szombathelyi Savaria moziban

Március 18., hétfő 18.00 – Premier előtti vetítés Kecskeméten az Otthon moziban

Forrás: Apró mesék produkció

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az első Veszprém-Balaton Filmpiknikről
Fókuszban a női filmek és alkotók
Interjú Muszatics Péterrel, a Veszprém-Balaton Filmpiknik programigazgatójával
Interjú Jancsó Dávid vágóval karrierválasztásról, a vágó megítéléséről és a tudatosság szerepéről

Más művészeti ágakról

építészet

A Magyar Zene Háza nyerte el a „Világ Legjobb Zenei Célú Fejlesztése” díjat
Az amerikai Music Cities Awards a legjobbnak minősítette a készülő épületet
gyerek

Van Művészi Vénád?
Pályázat középiskolásoknak
Interjú Hód Adrienn koreográfussal táncosok lehetőségeiről, egyéni utakról és koprodukciókról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés