bezár
 

gyerek

2008. 04. 27.
Booksi? Buksi!
Interaktív könyvsikerlista és gyerekirodalmi hírmondó a neten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Booksi? Buksi! Páratlan összefogás eredményeként elindult az első interaktív gyerekkönyv-sikerlista rendszer. Páratlan, mert hét kiadó és két szerkesztőség összefogásában jött létre. Első, mert ilyen még nem volt, végül pedig interaktív, mert az olvasók is szavazhatnak a könyvekre - tudtuk meg a Könyvfesztiválon Nyulász Pétertől, a Buksi kommunikációs vezetőjétől.

A Buksi elsődleges célja az olvasás, a szépirodalmi gyerekkönyvek népszerűsítése a gyerekek, a családok és a pedagógusok körében. Ezért vállalkoztunk arra, hogy egyfajta játék, versengés keretében mutassuk meg a mind gazdagabb gyerekkönyv kínálat "krémjét".

Az itt látható listák szerepe leginkább az, hogy segítsenek megismerni a gyerekkönyvek sokszínűségét, hogy segítsenek válogatni a szinte befogadhatatlanul széles kínálatból. Ezért egészíti a listarendszert gyerekirodalmi hírmondó is.

A Buksin szereplő könyvekre az olvasók is leadhatják szavazataikat, sőt véleményüket, tapasztalataikat is megoszthatják a könyvekről, és reméljük ezzel egy igazi pezsgés alakul ki a Magyarországon megjelent gyerekkönyvek körül.

Szavazni az egyes kötetek saját adatlapján lehet, ami a borítóra kattintva nyílik meg. A szavazás eredményét a címoldalon látható ablakokban jeleníti meg a program, mindig aszerint, ahol éppen, az adott pillanatban áll a szavazás.

A Buksi létrehozásában közreműködő kiadók a Cerkabella, a Coldwell, a General Press, a Könyvmolyképző, a Móra, az Orlando és a Pozsonyi Pagony. A gyerekkönyvek és gyerekirodalom világáról szóló híreket, írásokat a Csodaceruza gyerekirodalmi folyóirattal közösen az Egyszervolt.hu csapata szerkeszti.

További információk a Napocska Buksi-oldalán olvashatók.

nyomtat

Szerzők

-- Tamás Zsuzsa --


További írások a rovatból

gyerek

Már lehet nevezni a Pagony Kiadó gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatára
gyerek

Kertész Erzsi regényéből készült előadás a Vojtina Bábszínházban

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés