bezár
 

irodalom

2021. 02. 01.
OGM-fotónapló – 2021. január
Lejtő
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Letámasztod a biciklit, felmész a lépcsőn, a nagy kocsmatér négy sarkában négy asztal, 2-2 székkel, mindegyiknél csak egy törzsvendég ül, kiabálva beszélgetnek, míg észre nem veszik, hogy téged nem ismernek.   

Biccentesz, balra, a pult felé indulsz és a nem létező bárszékek felé lépkedve azt veszed észre, hogy a talaj egyre jobban lejt. A pultnál, mint egy lejtő végén, tulajdonképpen fékezned kell, nehogy beleütközz: az évtizedek alatt vályúsra koptatták a vendégek. Megszeppenve kérsz egy fröccsöt, de a szóda sajnos elfogyott. A borról tudod, hogy rosszabb, mint a saját rizlinged, üveges nincs, akkor inkább kérsz egy kávét. Sajnos elromlott a gép, jó, akkor egy kóla lesz, mert látod, hogy csak az van, és megnyugszol, mikor végre nagy nehezen sörnyitó is akad, amivel ki lehet nyitni. Az ablakhoz sétálsz, kortyolsz egy nagyot, behunyod a szemed és tudod: akkor jársz a legjobban, ha nem nézed meg a lejárati dátumot.

 

21. számú italbolt

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Oláh Gergely Máté --

Oláh Gergely Máté (1983). A Kodolányi János Főiskola angol nyelv- és irodalomtanár – kommunikáció szakán végzett 2006-ban. Reklámügynökségi munkája után jelenleg szabadúszó fotós, leginkább eseményfotókat, portrékat és utcafotókat készít, nem áll tőle távol a szociofotózás sem.


További írások a rovatból

irodalom

Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő
Beszélgetés Kutasy Mercédesz műfordítóval
irodalom

Aranykapu Aranykapu
Gáspár-Singer Anna novellája a Prae spekulatív fikció témájú számából
irodalom

Termőtestek Termőtestek
Sepsi László regényrészlete a Prae spekulatív fikció témájú számából
irodalom

47° 47′ 40″N 19° 02′ 05″E 47° 47′ 40″N 19° 02′ 05″E
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 6. nap

Más művészeti ágakról

színház

Shakespeare, amikor magyar és abszurd Shakespeare, amikor magyar és abszurd
Hamlear a Gyulai Várszínházban
színház

A színházi nevelés felelőssége A színházi nevelés felelőssége
Ahogy teccik a Gyulai Shakespeare Fesztiválon
art&design

Mágikus önbeállítás Mágikus önbeállítás
Galántai: 80. Riport a kapcsolati hálóról, A jövő emlékei című kiállításról és az Artpoolról az intézet kurátorával, László Zsuzsával


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés