bezár
 

zene

2021. 04. 12.
Ingyenes bel canto mesterkurzust és énekversenyt hirdet a Coopera
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ingyenes bel canto mesterkurzust és énekversenyt hirdet a Coopera Fiatal, pályakezdő operénekeseknek indít bel canto mesterkurzust és énekversenyt Musicum Laude címmel a Coopera együttműködő partnereivel.

A Coopera, a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Központ Kft., a Művészeti Alap Értetek Egyesület és a Partiumi Keresztény Egyetem idén indítja útjára a Musicum Laude zeneművészeti tehetséggondozó programot, amely Molnár Levente Liszt-díjas bariton, a projekt művészeti vezetőjének ötletéből született.

A program augusztus 25. és szeptember 1. között a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen egy ingyenes bel canto mesterkurzussal kezdődik A kurzus résztvevői egyéni és csoportos órákon vesznek részt, emellett lehetőségük lesz korrepetitorral gyakorlásra és librettó értelmezésre. A klasszikus énekképzést operatörténeti órák is kiegészítik. Jelentkezni a program weboldalán lehet 2021. május 31-ig - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

 A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával létrejövő mesterkurzus oktatói között lesz a Kossuth- és Liszt-díjas Kolonits Klára, a Kossuth- és Liszt-díjas Rost Andrea, a Széchenyi- és Erkel-díjas Batta András, Berkes János, a Liszt-díjas Molnár Levente és Ionel Pantea professzor.

A kurzus folytatásaként szeptember 4-én rendezik meg az énekversennyel egybekötött gálakoncertet, amelyen a legtehetségesebb hangok mérettethetik meg magukat.

 A résztvevők a mesterkurzusra való jelentkezéssel automatikusan az énekversenyre is benyújtják részvételi szándékukat. Azt, hogy végül kik kapnak lehetőséget közönség előtt nagyzenekari kísérettel megmutatni magukat, a kurzus mestertanárai döntik el.

 A versenyzőket a Nagyváradi Állami Filharmónia zenekara kíséri a drezdai Semperoper karmestere, Budányi György vezényletével. Az est színpadi rendezője, műsorvezetője Novák Péter lesz. Az énekverseny díjai között a Coopera jövőbeni előadásaiban való szerep-, fellépési és további, a fiatal operaénekesek pályáját segítő lehetőségek találhatók.

 

További információ a program oldalán található.

 

A négyzetes kép forrása: a Coopera - operában utazunk Facebook oldala.

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Csáki László: Kék Pelikan
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés