bezár
 

gyerek

2022. 02. 28.
A felelősség kérdései
A Deák17 galéria új kiállításai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Deák17 Gyermek- és Ifjúsági Művészeti Galéria márciusi kiállításai és programjai a felelősség kérdését járják körül.

Március hónapban a Deák17 Gyermek- és Ifjúsági Művészeti Galéria széleskörűen tekinti át a népszerű TRASH OR ART? kiállítás által feldolgozott témákat. Ezek közé tartozik a minket körülvevő extrém hulladékmennyiség, környezetvédelem és a klímaszorongás. Utóbbival alaposabban foglalkozik a március 4-én megrendezésre kerülő sokoldalú program, melyen a filmvetítés és konyhai melléktermék-kóstoló mellett szó esik arról is, hogyan lehet a klímakatasztrófához kapcsolódó szorongásunkat cselekvésbe átfordítani, és közösen tenni egy élhetőbb bolygóért. A Galériában emellett újabb időszaki tárlat is nyílik, mely filozófiai kérdéseivel készteti elmélkedésre a látogatót. A Ludwig Múzeummal közösen szervezett kiállítás, a nemzetközi VAN MŰVÉSZI VÉNÁD? verseny magyar döntőseinek alkotásait mutatja be, melyek idén a döntések jelentőségére és a választás szabadságára hívják fel a figyelmet.

prae.hu

Kiállítások

TRASH OR ART? - a Jaschik művészeti iskola upcycling art projektje

2022. március 19-ig

Az Upcycling art kreatív újrafelhasználást jelent, melynek során a kidobásra ítélt hulladékanyagokat úgy használja fel az alkotó, hogy azzal művészi, esztétikai és tartalmi értéket közvetít. A kiállítás a Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikum művészoktatóinak és diákjainak hulladékból készült alkotásait mutatja be.

A kiállításban két fő szempont valósul meg. Egyrészt olyan designtárgyakat láthatunk, amelyek egy-egy kidobásra ítélt anyagnak megváltoztatják a funkcióját, és megoldást mutatnak további felhasználási lehetőségeire. Másrészt a kiállítás olyan képzőművészeti alkotásként értelmezhető munkákat mutat be, amelyek a szemétként kiselejtezett anyagokból látványos, figurális vagy absztrakt műveket hoznak létre, és sok esetben nemcsak anyag-, hanem témaválasztásukban is a klímaproblémával kapcsolatos üzeneteket fogalmaznak meg.

A kiállításhoz kapcsolódóan iskolai osztályoknak múzeumpedagógiai foglalkozások is kérhetők.

VAN MŰVÉSZI VÉNÁD? - A Választás Szabadsága 2022. március 12. – április 09.

A nemzetközi Van művészi vénád? középiskolásoknak szóló nyílt művészeti verseny magyar döntőseinek munkái idén a választás szabadságával foglalkoznak, mely bármennyire is alapvetőnek tűnik, nem adatik meg mindenkinek. A választásaink ugyanis felelősséggel járnak, hiszen nemcsak ránk, de környezetünkre is hatással vannak.

Megnyitó: 2022. március 11. 16.00
Megnyitja: SZŰCS Tibor igazgató, Kisképző (Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium)
Együttműködő partner: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum

Programok

KLÍMASZORONGÁS ÉS KLÍMACSELEKVÉS - filmvetítés és kerekasztal-beszélgetés

2022. március 4. 16:00 – 19:30

Március 4-én, péntek délután a klímaváltozáshoz kapcsolódó érzéseinkről és közös felelősségünkről gondolkodhatunk el együtt. A programot a jelenleg látogatható TRASH OR ART? című kiállítás kísérőeseményeként szervezi meg a Deák17. 16 órától az Én vagyok Greta című film vetítésével kezdődik a program, a Verzió Film Alapítvány jóvoltából, ezt követi 17:30-tól egy kerekasztal-beszélgetés a klímaszorongásról. Résztvevők: Dézma Lilla pszichológus, Haraszthy László ornitológus, Macskásy Éva, a Fridays for Future aktivistája, Kaprinyák András fenntartható étkezéssel foglalkozó szakács és Katona Bálint, fenntartható fejlődéssel foglalkozó szakember, a Collaborative Webs tagjai. 18.30-tól pedig egy konyhai melléktermék-kóstolóval és kötetlen beszélgetéssel zárul az esemény. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További információk, regisztráció: Deák17 Galéria weboldala illetve

Kiss Richárd kommunikációs munkatársnál: press@deak17galeria.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés