bezár
 

gyerek

2022. 11. 21.
Bob Iger váratlanul visszatért a Disney vállalat élére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bob Iger váratlanul visszatért a Disney vállalat élére Váratlanul visszatért a Walt Disney vállalat élére Bob Iger, aki alig egy éve vonult vissza a vezetői székből - számolt be róla hétfőn a BBC News.

A médiaóriás feltehetően azért döntött a visszahívása mellett, mivel a vállalat részvényárfolyama csökkent és a Disney+ streamingszolgáltatása sem váltotta még be a hozzá fűzött reményeket.

Iger a 2020 februárjában a helyére lépett Bob Chapeket váltja. Chapeknek számos problémával kellett megküzdenie, egyebek mellett a pandémia miatti bezárásokkal és karanténnal.

Iger 15 évig vetette a Disneyt, mielőtt távozott volna az éléről, és egy januári nyilatkozatában még kizárta a lehetőségét, hogy ismét a vezérigazgatója legyen.

Mostani kinevezésével két évig marad a poszton, s ez alatt az utódját is igyekszik megtalálni. A befektetők örültek Iger visszatértének, a bejelentést követően, hétfőn reggel a Disney részvényeinek árfolyama 8 százalékkal nőtt.

Iger nevéhez fűződik a Disney vállalat újabb aranykora: megszerezték a Pixar animációs stúdiót, a Marvel képregénycéget, a 21st Century Fox filmstúdiót és a Star Wars-filmek fellegvárát, a Lucasfilmet is. Ő bábáskodott a Disney+ streamingszolgáltatás elindítása felett, és irányítása alatt nyílt meg a Disney több témaparkja is.

Susan Arnold, a Disney vállalat igazgatótanácsának vezetője hangsúlyozta: Iger "egyedülálló helyzetben" van ahhoz, hogy a Disney-t átvigye "az iparág átalakulásának egyre bonyolultabb időszakán".

Iger volt egyike az utolsó kitüntetetteknek, akiknek tiszteletbeli lovagi címét még II Erzsébet angol királynő hagyta jóvá halála előtt - emlékeztetett rá a BBC News.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Az MTA Művészettörténeti Tudományos Bizottságának tiltakozása
gyerek

Új sorozat indul a Pagony Podcast csatornáján

Más művészeti ágakról

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés