bezár
 

gyerek

2023. 01. 19.
Óz, a varázsló a Kolibri színpadán
A klasszikus mese új köntösben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az idei évad első nagyszínpadi produkciójaként egy klasszikus mesét láthat új köntösben a Kolibri Színház közönsége; január 28-án, szombaton mutatják be az Óz, a varázsló című darabot, Gothár Péter rendezésében.

L. Frank Baum több mint százhúsz éve született meséje generációk sokaságát bűvölte már el. Az ismert történet a Kolibri Színház immár harminc éves hagyományainak megfelelő új köntösben, különleges látványvilággal kerül a kisiskolás nézők elé, Gothár Péter rendezésében és díszletében. Az eredeti regény fordulatait megtartó, a világ csodáiról mesélő szövegkönyvet és a dalszövegeket Horváth Péter írta, a zeneszerző Selmeczi György, a jelmeztervező Tihanyi Ildi.

A főszerepet Nyirkó Krisztina alakítja, a további szerepekben Farkas Éva, Kormos Gyula, Köleséri Sándor, Krausz Gábor, Mészáros Tamás, Ruszina Szabolcs, Szanitter Dávid, Tóth József, Vass György, valamint a KIMI-Kolibri Stúdió növendékei láthatók.

"A zölden tündöklő Smaragdvárosban él és uralkodik Óz, a nagy varázsló. Fényes palotájában kincsek garmadáját gyűjtötte bátorságból, észből és emberi érzésekből. Varázshatalma akkora, hogy Dorottya tőle kér tanácsot, hogyan juthatna haza az álmok mesés birodalmából" - olvasható az előadás ajánlójában.

Az előadás bemutatóját január 28-án, szombaton, 15 órakor tartják.
 

A képek forrása: kolibriszinhaz.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés