bezár
 

gyerek

2011. 04. 26.
Nézd meg a tojásfigurákat, és segíts a nyuszinak! – Gigantikus tojásfestés és tojásfigura kiállítás a Duna Plazában
2011. április 14. - május 8. Duna Plaza
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nézd meg a tojásfigurákat, és segíts a nyuszinak! – Gigantikus tojásfestés és tojásfigura kiállítás a Duna Plazában Egy gigantikus méretű tojásfigura-kiállításnak ad otthont április 14-től május 8-ig a budapesti Duna Plaza. A rendezvényen mintegy 2.000 Kinder-tojás játékot lehet megnézni, lesz óriástojás festés, hétvégente börze, fotózkodás és egyéb színes programok. A 3 és fél hét alatt XIII. kerületi hátrányos helyzetű gyerekeknek tartanak gyűjtést, hogy a nyuszi nekik is hozzon ajándékot. Az akcióra többek közt Kern András, Hajós András és Scherer Péter hívta fel a figyelmet egy 3 méteres tojás kifestésével.
A Tojásfestés és Kinder Meglepetés Figurák Kiállítás elnevezésű rendezvényen mintegy 2.000 tojásfigurát helyeznek el vitrinekben. A tárlaton megcsodálható többek közt 200 autó, 100 repülő, 100 fémkatona és 400 darab egyedi alkotás. A Duna Plaza folyosóin 10 darab 2 méter magas tojásmonstrum is sorakozik, melyeket XIII. kerületi diákok festenek ki. Az alkotás egyben egy verseny is: a facebook-on lájkolni lehet a tojásokra, és az első három helyezett értékes ajándékokat kap.

A rendezvény ideje alatt hétvégente színes programokkal várják a családokat a szervezők. Lesz többek közt Kinder-figura börze, fotózkodás tojáscsaláddal, és kifestőzés.
Csoportkép
A 3 és fél hét alatt egy jótékonysági gyűjtésnek is helyet ad a bevásárlóközpont. A szervezők kérik, hogy akinek van tartós élelmiszere, már nem használt, de még jó állapotban lévő cipője, játéka, ruházata és iskolai felszerelése, vigye be a plazába, és adja le a földszinti színpadnál található gyűjtőhelyen. A felajánlásokat a XIII. ker. Önkormányzat Prevenciós Központ – Gyermekjóléti Központ munkatársai juttatják el a városrészben élő, hátrányos helyzetű gyerekeknek. A központ 207 5 év alatti és 322 6-13 év közötti gyermek mindennapjain próbál segíteni. Gondozásuk alatt áll olyan gyermek, aki nem tudja iskolai tankötelezettségét vállalni, mivel nincs cipője, amiben elmehetne az iskolába. Az otthonról menekülő, bántalmazott anyukák kénytelenek gyermekük és személyes holmijukat hátrahagyni, hogy biztonságban tudhassák magukat. Ezeknek a gyerekeknek nincs ruhájuk, játékuk vagy pelenkájuk.

A szervezők a jótékonysági gyűjtésre egy tojásfestő akcióval hívták fel a figyelmet csütörtök délelőtt a Duna Plazában: egy 3 méteres tojást díszítettek ki ismert XIII. kerületi emberek. Ecsetet ragadott Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar énekese, dalszerzője, Hajós András dalszerző, humorista, médiaszemélyiség, Kern András színművész, Scherer Péter színművész és Takáts Tamás, a Takáts Tamás Dirty Blues Band énekese. Az angyalföldiek csapatát a köztudottan képzőművészeti vénával rendelkező Terecskei Rita, a Zanzibar zenekar énekesnője egészítette ki. A nagy mű nagyjából egy óra alatt készült el, ezalatt virágokat, felhőket, madarakat, tojásokat festettek a tojásra.

A rendezvény április 14-től május 8-ig tart, minden programja ingyenes.

További információk: http://dunaplaza.hu/cikk/vigyazz_kesz_husvet

Forrás:
http://www.kiskameleon.hu
http://dunaplaza.hu
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


Más művészeti ágakról

art&design

Traumapanoráma Traumapanoráma
Lázár Kristóf: You can’t take another ache inside your body című kiállításának megnyitóbeszéde
Rómeó-misszió avagy Rómeó és Júlia a Kaposvári Egyetem harmadéves színész osztálya előadásában Gyulán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés