bezár
 

film

2011. 06. 11.
Minden, mint a búcsúban
Díjnyertes animációs filmek a Daazo.com kínálatában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Minden, mint a búcsúban A 10. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál eddig is színes kínálata tovább bővül, igaz, most a világhálón. A Daazo.com és a mustra együttműködésében az oldal gyűjteményében helyet kaptak a KAFF-on korábban díjazott rövidfilmek legjobbjai, a kecskeméti rajzfilmstúdió reprezentatív alkotásai és a jubiláló animációs nagymesterek munkái is.
A Daazo.com különleges vállalkozás, mely egyrészről rövidfilmes közösségi weboldalként próbál működni, másrészről igyekszik megszólítani mind a filmkészítőket, mind a filmrajongókat. A site-ra többezernyi kortárs rövidfilm van feltöltve, melyek bemutatása mellett olyan filmeket is a közönség elé tár, amelyek éppen azért értékesek, mert régiek vagy nehezen hozzáférhetőek. Az új gyűjtemény szeretné ráirányítani a figyelmet a magyar animációs filmkultúra értékeire, amelyeket minden filmkedvelőnek érdemes megnéznie.Ennek értelemében olyan alkotásokat is újranézhetnek az érdeklődők, mint Horváth Mária Ajtó 8. című munkája, mely az 1985-ös fesztiválon nyerte el a legjobb rövidfilmnek járó díjat, vagy az 1993-ban a Zsűri Nagydíját kiérdemlő Locsolkodás című kisfilm is Weisz Bélától. A legújabb generációt Bertóti Attila képviseli Ariadné fonala című filmjével, melyet a legjobb rövidfilmnek választottak a legutóbbi kecskeméti megmérettetésen.
      
Mivel idén nemcsak a KAFF jubilál, hanem a 40 éves kecskeméti rajzfilmstúdió is, Szoboszlay Péter Hogyan került Eszter az asztalra? című munkája, Homolya Gábortól a Western, valamint Szilágyi Varga Zoltán Jegyzőkönyve is elérhetővé válik a nagyközönség számára.Az ugyancsak kerek évfordulót ülő Jankovics Marcell (idén 70 éves) a Küzdők című Arany Pálmás rövidfilmjével képviselteti magát, míg a szintén ünneplő (60 esztendős) Cakó Ferenctől az Arany Medvét nyert Hamu látható. Ezeken felül Richly Zsolt, Orosz István és Szilágyi Varga Zoltán egy-egy munkáját is megnézhetik az szörfölők.Az animációs filmgyűjtemény a www.daazo.com/kaff2011 oldalon érhető el.
nyomtat

Szerzők

-- Muchichka László --


További írások a rovatból

Interjú Kenyeres Bálinttal a magyar film helyzetéről, a folyamatos alkotás lehetetlenségéről és a szerzői film perifériára szorulásáról
Michelangelo Antonioni: Nagyítás
Interjú Csuja Lászlóval, a Virágvölgy és a Kilenc hónap háború rendezőjével, valamint a Szelíd egyik rendezőjével az egyediségről mint a nemzetközi siker titkáról
Gömör Tamás: Erdőlakók

Más művészeti ágakról

színház

Erőszakra teremtett tér Erőszakra teremtett tér
Tóték a Kelet-Nyugati Alkotóműhely előadásában
Bartis Attila Jávai kalandjairól mesélt
Mayhem-koncert + Mortiis, Exodikon a Barba Negrában, 2022. április 29.
gyerek

El kellett mozdulni a mesevilág felé El kellett mozdulni a mesevilág felé
Interjú Molnár T. Eszter írónővel és Török Zoltán természetfilmessel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés