bezár
 

gyerek

2012. 03. 25.
Tavaszi szívügyek - Játék Vivandra-könyvekért
Beküldési határidő: 2012. április 10.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Vivandrát legtöbben talán Pernilla Stalfelt könyvei kapcsán ismerik, ugyanis a kiadó tevékenysége 2007-ben a svéd írónő tabudöntögető műveinek megjelentetésével indult. A merészen új témákat körüljáró, az itthoni gyerekkönyvekhez képest szokatlanul szabadszellemű kötetek akkoriban megosztották a közvéleményt, ma már egyértelműen népszerűnek számítanak. A Vivandra könyvei azóta is mindig tartogatnak valamilyen meglepetést – vagy a téma újdonsága vagy a forma szokatlansága, vagy mindkettő folytán. Játssz velünk és nyerj könyveket!
Az alábbi három kérdésre várjuk a helyes válaszok betűjelét e-mailben a prae.hu.jatek@gmail.com címre. A tárgy mezőbe írd be: SZÍVÜGYEK

A levélben add meg neved és telefonszámod, hogy biztosan sikerüljön értesítenünk, ha nyertél. A beküldési határidő 2012. április 10. A helyes választ beküldők közül öt nyertes sorsolunk ki, akik a játékban szereplő három könyv közül kettőt választhatnak maguknak. A könyvekről részletes információt a kérdések után találtok.

1. A Liza és Micsoda-sorozat minimalizmusával és sajátos humorával lepte meg az olvasókat. A nyúlfarknyi szövegekhez tartozó fekete vonalrajzok (melyeket csak itt-ott tarkít egy-egy piros folt) egyáltalán nem töltik ki az oldalakat, mégsincs hiányérzetünk. Liza, az öntudatos, duzzogó-dacos ötéves kislány és kutyája, Micsoda elválaszthatatlan barátok, de mikor is kezdődött közös történetük?



a, Micsoda egy karácsonyi ajándék formájában érkezett a kislányhoz
b, Liza szülinapjára kapta ajándékba Micsodát
c, a kislány az utcán találta a kóborló kutyust


2. Az igaz barátságról szól Alex Cousseau története is, amely tavaly jelent meg magyarul a Vivandránál. A könyvnek már a címe is szokatlan: A király, akinek nem volt semmije. A mese feje tetejére állítja a megszokott sémákat – hogy kiemelhesse azt, ami igazán fontos emberi értéknek számít. Faramuci ország nincstelen királya otthagyja zajos, nyüzsgő, kekeckedő népét, hogy egy sivatagba vándorolva a semmi közepén megtalálja az igazi – belső királyságot egy barát segítségével. Kiféle, miféle ez a barát?



a, táltos ló
b, fekete bárány
c, macska


3. Igaz barátot találni nem könnyű, ahogy a szerelem is tele van buktatókkal, csalódásokkal. Pernilla Stalfelt ezt egyáltalán nem rejti véka alá, Szeretlek könyvében azt is leírja, hogy a szerelem olykor féltékennyé tehet, vagy szorongást kelthet. A főleg rajzokból álló ismeretterjesztő könyv elemi erejét a megközelítés lazasága, szabadsága és nagyszerű humora adja. Mihez hasonlítja Stalfelt a szerelmes embert?



a, nyíló virághoz
b, napsugárhoz
c, lepkéhez


A nyertesek a Vivandra Kiadó alábbi könyvei közül választhatnak kettőt kedvük szerint:

Jean-Philippe Arrou-Vignod: Liza és Micsoda

Alex Cousseau - Charles Dutertre: A király, akinek nem volt semmije

Pernilla Stalfelt: Szeretlek könyv

A játékban mindenki csak egyszer, egy megoldással vehet részt, a személyiség multiplikálása szigorúan tilos.
nyomtat

Szerzők

-- Boczán Bea --


További írások a rovatból

gyerek

Már lehet nevezni a Pagony Kiadó gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatára
gyerek

Februárban mutatja be új előadását az Art-ravaló
Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés