bezár
 

gyerek

2016. 10. 24.
A Parti Medve és a kincse
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Parti Medve és a kincse Az Olvasás Éjszakáján Szentendrén is remek program várta a gyerekeket (és szüleiket): meg kellett keresni a Parti Medve kincsét a hangulatos kisváros macskaköves utcáin, persze sötétben. Ezért előbb még lámpást is készítettek a résztvevők, hogy lássák a titokzatos borítékokat, amit állítólag maga a Parti Medve dugott el imitt-amott.

A kincskereső játék során is elhangzott a kérdés, vajon miért hívják a Parti Medvét úgy, ahogy. A gyerekek egy része úgy gondolta, hogy azért, mert a Duna partján lakik, a többiek arra tippeltek, hogy azért, mert szeret bulizni. Nos, mindkét elképzelés figyelemreméltó, de azért nem árt, ha tudjuk, hogy a Parti Medve nem egy mackó, hanem egyrészt egy antológia, tele kortárs szerzők (többek között Kukorelly Endre, Pollágh Péter, Sopotnik Zoltán és Vörös István) állatos írásaival, másrészt pedig egy vadiúj könyvesbolt Szentendre főterén, ami hivatalosan múlt hét pénteken nyílt meg a nagyközönség előtt.

partimedve

Az Olvasás Éjszakájára szervezett program tehát csak bemelegítés volt a nyitás előtt, de úgy tűnt, már minden a helyén van. Belépve finom szörpökkel, teával és kávéval fogadták az érkezőket a bolt munkatársai, majd az emeletre tessékeltek mindenkit, ahol máris elkezdődött a lámpáskészítés Metzing Eszterrel. Rengetegen voltak, és folyamatosan érkeztek az érdeklődők, kézről-kézre járt a ragasztó, a tűzőgép és egyre-másra születtek a színesen világító, vidám mintás lampionok. Eszter ötleteket adott, segített, ahol tudott, de lassan már moccanni sem lehetett, minden talpalatnyi helyen lámpás készült.

A bolt előtt gyülekeztek a fények, majd egy lelkes fiatalember, Olivér útmutatásával lassan megindult a kincskeresés. A gyerekek izgatottak voltak, az egyre csípősebb hidegben is vidáman keresték a nyomokat, azaz a borítékokat, amelyekben hol titokzatos jelek, hol vicces versek lapultak, mindig megfejtésre váró feladatokkal. Olivér ügyesen kézben tartotta a játékot, hagyta, hogy a gyerekek nyomozzanak, ő csak segédkezett, ha szükség volt rá (szükség volt rá), és erőteljes orgánumával mindig képes volt összerántani a néha szétszéledő társaságot. Az utolsó feladatnál kiderült, hogy vissza kell térni a kiindulópontra, azaz a Parti medvébe, ahol az emeleten várakozott a meglepetés, azaz a kincs: finom süti és csoki.

A bemelegítés jól sikerült, azóta a Parti Medve megnyílt, aki kíváncsi rá, nézzen be hozzá, biztos, hogy sok kincset talál, még ha az nem is ehető, hanem inkább lapozható.

 

Fotók forrása: a Parti Medve facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- Kovács Kriszta --


Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés