bezár
 

irodalom

2017. 04. 12.
A Napraforgó Könyvkiadó a Könyvfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Napraforgó Könyvkiadó a Könyvfesztiválon A Napraforgó Könyvkiadó fesztiválújdonságai

Az iskoláskorú gyermekek esetében előtérbe kerül az olvasóvá nevelés kérdése. Írásalapú társadalmunkban az olvasási rutin megszerzését és a gyakorlott olvasóvá válás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, főleg, mivel a rengeteg helyettesítő szabadidő tevékenység miatt az olvasás népszerűsége, az olvasásra szánt idő drasztikusan csökken.

Jane Eyre

A könnyített olvasmányok, például a Napraforgó Könyvkiadó gondozásában megjelenő, új kötetekkel bővülő Olvass velünk! sorozat ebben nyújt segítséget: négy szinten kínál olvasnivalót a gyerekeknek. Az első két szint az olvasási rutin megszerzését célozza, míg a harmadik és a negyedik szint a nagy klasszikusokat hozza közel a gyermekekhez: azokat a műveket, amelyek ismerete része az általános műveltségnek, de a gyerekek számára idegen a világ, amelyről szólnak, és nem ismerik azt a szókincset sem, amellyel a szerzők leírják ezt a világot. Viszont a könnyített olvasmányok révén tájékozódhatnak a művekről, és ki tudja? Talán egy napon kedvet kapnak ahhoz, hogy kézbe vegyék az eredetit is.

Don Quijote

Legendás sárkányok

A kincses sziget

Ha a klasszikusok mellett szeretnénk olyan olvasnivalót kínálni a gyermeknek, amely közel áll a gyerekek világához, érdeklődéséhez, akkor érdemes olyan könyvekben gondolkodnunk, amelyek olvasmányosak, érdekesek, és emellett észrevétlenül olyan ismereteket is közvetítenek, amelyek egyre inkább kiszorulnak az iskolai tanagyagból. A 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelenik meg a Napraforgó Könyvkiadó Mindentudók Klubja című, hatkötetes, alsó tagozatosoknak szóló, olvasmányos könyvsorozata, amely kalandos módon mutatja be a mai gyerekeknek az ókori Egyiptom világát. 

Kaland a Louvre-ban

Mert mi történik akkor, ha egy ausztrál régészházaspár meghívást kap egy ásatásra? Természetesen viszik magukkal a gyerekeiket is! Igen ám, de mihez kezd magával három unatkozó kisgyerek Egyiptomban, vagy éppen Párizsban? Természetesen rejtélyek után kutatnak! Legyen az egy törött amulett, egy eltűnt papirusz, egy titokzatos kincset rejtő szuvenír, egy régi térkép, egy elfeledett legenda vagy egy szoborhamisítvány, a Mindentudók mindig megtalálják a módját annak, hogy kiderítsék az igazságot! 

A Nílus kincse

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Lengyel riportirodalom - Prae 2023/2 lapszámbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés