bezár
 

gyerek

2021. 11. 04.
Ifjúsági dráma a Kolibri Pincében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ifjúsági dráma a Kolibri Pincében Maria Wojtyszko ifjúsági drámájának bemutatójára készül a Kolibri Színház. A Sam, avagy felkészülés a családi életre olvasópróbáját november 2-án tartották a rendező, Gyevi-Bíró Eszter vezetésével. A kortárs lengyel ifjúsági dráma egy 13 éves fiú útkeresését követi végig. A főbb szerepekben Fehér Dánielt, Nyirkó Krisztinát, Alexics Ritát, Krausz Gábort, valamint a szülőket alakító Tisza Beát és Bodnár Zoltánt láthatja majd a közönség.  A darab ősbemutatójára december 11-én kerül sor.

Sam neve lengyelül azt jelenti: egyedül. A kamaszfiú szülei válófélben vannak. Ez a szituáció felszínre hozza a hagyományos családmodell túlélési lehetőségét, de a vallás problematikáját is érinti, továbbá különleges érzékenységgel és humorral beszél a gyermeklét viszontagságairól.

A Pászt Patrícia által fordított groteszk családtörténet a mai gyerekek ritmusához igazított, másfél percesre igazított jelenetekben fog megjelenni a színpadon. Az előadás dramaturgja Eck Attila, zenei vezető Monori András, díszlet-és jelmeztervező Csiszér Csilla Viola, mozgásfelelős Kámán Orsolya. „Jóféle izgalmat érzek, bízom a társaimban, és külön öröm számomra, hogy ez az első rendezésem a Kolibri Színházban” – mondta az ősbemutató rendezője, Gyevi-Bíró Eszter.

Novák János, a teátrum igazgatója különösen fontosnak tartja, hogy helyet kapjon a repertoárban a konfliktusokat őszintén feltáró, friss látásmódú, újgenerációs lengyel alkotónő. Műveiben valódi emberi problémaként kezeli az ifjúság kiútkeresését, egzisztenciáját, kiszolgáltatottságát és magányát.

A négyzetes kép forrása: www.kolibriszinhaz.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Vidéki James Bond szeretetlukakkkal Vidéki James Bond szeretetlukakkkal
Interjú Adamik Zsolttal
gyerek

Kormos külső, tiszta szív Kormos külső, tiszta szív
Marék Veronika: Kéményseprő Kelemen, Pagony, 2021

Más művészeti ágakról

színház

Száz év, egy dráma Száz év, egy dráma
Páros interjú Rák Katival és Czető Bernát Lászlóval
irodalom

Égbolt-variációk Égbolt-variációk
Nagy Márta Júlia: Elígért lány, Jelenkor Kiadó, Budapest, 2021.
A Prae körkérdése zeneszerzőkkel: Dargay Marcell válaszol


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés