bezár
 

gyerek

2022. 01. 21.
Tizedik születésnapját ünnepli az Eszter-lánc
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizedik születésnapját ünnepli az Eszter-lánc Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli az Eszter-lánc mesezenekar. A formáció ebből az alkalomból tart koncertet január 29-én a fővárosi MOMkult-ban. Vendégként színpadra lép Halász Judit.

A saját dalok mellett kortárs költők verseit megzenésítő, Kárász Eszter által vezetett Eszter-lánc interaktív mesekoncertjei gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek szólnak. Minden alkalom vidám, táncos utazás, ahol a gyerekek segítségével megelevenedik a történet, a zene.

"Nagy szülinapi bulit tartunk régi és új dalokkal, és egy szívünknek régóta nagyon kedves vendéggel, Halász Judittal, aki azt ajándékozza nekünk, hogy velünk énekel. A ti ajándékotok pedig legyen az, hogy eljöttök, és együtt muzsikáltok, táncoltok velünk, megajándékozva egymást sok dallammal és nevetéssel" - idézte Kárász Esztert, a zenekar vezetőjét a közlemény.

Az Eszter-láncnak eddig három lemeze jelent meg a Gryllus Kiadónál; kettőt közülük Fonogram-díjra jelöltek. A mesezenekar harmadik albumához (Játszóházi rokkendroll; 2019) készült címadó klipet egy jótékonysági akcióval kötötték össze. A forgatásra egy zsákfaluból, Tarnabodról hívtak meg mélyszegénységben élő, hátrányos helyzetű gyerekeket egy napra Budapestre egy játszóházba, ahol egész nap együtt muzsikáltak, játszottak a zenekarral. A forgatáson részt vett gyerekeket a születésnapi koncertre is meghívták.

Január 29-én a MOMkult-ban közreműködik Kárász Eszter (ének, ukulele), Bata István (gitár, buzuki), Becze Gábor (nagybőgő), Clemente Gábor (ütőhangszerek), Nemes János (szaxofon, fuvola), Veér Csongor (hegedű) és Wagner-Puskás Péter (harmonika, zongora).

Négyzetes kép: Facebook (Raffay Zsófi fotója)

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Februárban mutatja be új előadását az Art-ravaló
gyerek

Budapesten, Debrecenben és Szegeden 2024. januárjában
gyerek

Családi napot tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szombaton

Más művészeti ágakról

Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés