bezár
 

gyerek

2009. 09. 09.
Meseíró-pályázatot hirdet a miskolci állatkert és a Csodamalom Bábszínház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A félreismert ordas címmel meseíró-pályázatot hirdet a Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Csodamalom Bábszínházzal közösen; olyan meséket várnak, amelyek egyik szereplője a "félreismert farkas".
Az egyik legismertebb farkasos mesében a ragadozó megeszi Piroskát és a nagymamát, de a meseíró-pályázatra csak olyan alkotásokat várnak, amelyekben "jó farkas szerepel.

Ahol az állat valójában nem gonosz vagy rossz (ha juhocskákat rabol is, csak az éhség viszi rá), de a felületesen és hirtelen ítélkező emberek nem ismerik igazi arcát, és üldözik régtől fogva - ismertette a pályázat feltételeit a miskolci állatkert. A mottó: "Meséljünk a farkasról előítéletek nélkül!"
A pályázaton két kategóriában lehet indulni. Az egyikben 14. életévüket még be nem töltött gyerekek alkotásait várják, a másikban, az ifjak kategóriájában a 14. életévüket már betöltött fiatalok és az ifjúlelkületű felnőttek meséire kíváncsiak.

A mese terjedelme nem haladhatja meg a 2 oldalt, beküldhető olvasható kézírással készült, de géppel írt történet is. A pályázat beküldési határideje Márton napja, azaz november 11-e.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja majd el, eredményt december 6-án, a miskolci Csodamalom Bábszínházban hirdetnek.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Lépesméz, zseléprint és papírszív Lépesméz, zseléprint és papírszív
Trogmayer Éva és Egervölgyi Lilla Medvemese című első kötetéről
gyerek

Várni kezdte a holnapot Várni kezdte a holnapot
Szegedi Katalin a Tücsök Műhelyben

Más művészeti ágakról

art&design

Hova tűnt a lakástextil? Hova tűnt a lakástextil?
Vélemény az idei Texhibition című kiállításról
film

Óda a merengő ifjúsághoz Óda a merengő ifjúsághoz
Joachim Trier: A világ legrosszabb embere


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés