bezár
 

art&design

2011. 04. 22.
A lakosság bevonásával színesedik tovább a főváros
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lakossági tájékoztatásba kezd a Világ-Kép Kulturális Egyesület által életre hívott Színes Város projekt, amelynek célja, hogy bevonják a színesíteni kívánt terület lakóit az akcióba azáltal, hogy a lakóközösség szavazhat a legjobban tetsző tervekről.
Szombaton a ferencvárosi önkormányzat Tavaszköszöntő címmel tart rendezvényt, amelynek a Napfény utcai nagyáruházak előtti szakaszához kitelepül a Színes Város is.

A színesítés fővédnöke Formanek Gyula, Ferencváros alpolgármestere, akinek segítségével az egyesület tagjai bevonják a ferencvárosiakat is azáltal, hogy megszavazhatják, milyen legyen a részben új köntösbe bújtatott Pöttyös utcai megálló. Az eddig elkészült látványterveket a kerületi Zöld Kakas Líceum diákjai készítették - tájékoztatta az MTI-t Flór Péter, az egyesület tagja.

A tervezést, kivitelezést, fotós-videós dokumentációt, az átadási ceremónia kitalálását, valamint a kommunikációt is mind a tanulók végezték csapatmunkában, a tanárok szakmai felügyelete mellett és az egyesület önkéntesei segítségével. Egyetlen megkötése volt az egyesületnek: olyan társadalmi problémát kell a középpontba állítani, amely a diákoknak is valódi gondot jelent. A líceum diákjainál a környezetvédelem lett a központi motívum.

A Színes Város mozgalom Victor Vasarely szellemi öröksége nyomán kezdett köztérszínesítésbe 2010-ben a Norvég Civil Alap támogatásával. A támogatási összegből először a Flórián tér, majd a Városháza park, később a Moszkva tér változott meg.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról
art&design

Művészek a járvány idején#2 Művészek a járvány idején#2
Interjú Koller Margittal a kialakult helyzetről, otthonmaradásról és tervezett munkákról
art&design

Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra
Séta az Art and Antique Régiség és Kortárs Művészeti Vásáron

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez
Interjú Kis Róka Csaba festőművésszel szakmai sikerekről, külföldön szerzett tapasztalatokról és a pályakezdő művészek lehetőségeiről
Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége
A Lehetnék bárki című antológiáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés