bezár
 

art&design

2011. 04. 22.
A lakosság bevonásával színesedik tovább a főváros
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lakossági tájékoztatásba kezd a Világ-Kép Kulturális Egyesület által életre hívott Színes Város projekt, amelynek célja, hogy bevonják a színesíteni kívánt terület lakóit az akcióba azáltal, hogy a lakóközösség szavazhat a legjobban tetsző tervekről.
Szombaton a ferencvárosi önkormányzat Tavaszköszöntő címmel tart rendezvényt, amelynek a Napfény utcai nagyáruházak előtti szakaszához kitelepül a Színes Város is.

A színesítés fővédnöke Formanek Gyula, Ferencváros alpolgármestere, akinek segítségével az egyesület tagjai bevonják a ferencvárosiakat is azáltal, hogy megszavazhatják, milyen legyen a részben új köntösbe bújtatott Pöttyös utcai megálló. Az eddig elkészült látványterveket a kerületi Zöld Kakas Líceum diákjai készítették - tájékoztatta az MTI-t Flór Péter, az egyesület tagja.

A tervezést, kivitelezést, fotós-videós dokumentációt, az átadási ceremónia kitalálását, valamint a kommunikációt is mind a tanulók végezték csapatmunkában, a tanárok szakmai felügyelete mellett és az egyesület önkéntesei segítségével. Egyetlen megkötése volt az egyesületnek: olyan társadalmi problémát kell a középpontba állítani, amely a diákoknak is valódi gondot jelent. A líceum diákjainál a környezetvédelem lett a központi motívum.

A Színes Város mozgalom Victor Vasarely szellemi öröksége nyomán kezdett köztérszínesítésbe 2010-ben a Norvég Civil Alap támogatásával. A támogatási összegből először a Flórián tér, majd a Városháza park, később a Moszkva tér változott meg.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés