bezár
 

art&design

2011. 06. 11.
OCTOPOLY - Design Okosan pályázat: még egy hétig lehet pályázni!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
OCTOPOLY - Design Okosan pályázat: még egy hétig lehet pályázni! Hogyan alakítható át a tudás és kreativitás Sziget jeggyé? Tekintettel az egyetemek vizsgaidőszakára, még egy hétig adhatják le a hallgatók motivációs videójukat és portfóliójukat az OCTOPOLY – Design Okosan! pályázatra. Az új leadási határidő: 2011. június 14. éjfél.
Az OCTOPOLY – Design okosan! pályázat során a Sziget Fesztivál Octopus Összművészeti Helyszínén több, összefüggő elemből álló köztéri installációt, az Octopus Fórumot tervezik meg és építik fel közösen pályázat útján kiválasztott egyetemi hallgatók. Az OCTOPOLY – Design okosan! workshop résztvevői csoportban dolgozva nemcsak munkatapasztalatot, de ismeretségeket, jó kapcsolatokat is nyerhetnek, valamint az itt elkészített munkákkal gazdagíthatják portfóliójukat.

Az OCTOPOLY – Design okosan! pályázatra egyetemi tervező-szakos (építész, tájépítész, formatervező, textiltervező, látványtervező, grafika, fotográfia, animáció, média design) hallgatók szakmai portfólióját, az egyetemtől kapott ajánlólevelét és rövid motivációs videóját várják a szervezők. A pályázatok leadásának határideje: 2011. június 14., éjfél.

A tíz nyertes pályázat szakmai zsűri és a közönség bevonásával kerül kiválasztásra. Eredményhirdetés: 2011. június 20.

Az OCTOPOLY-val kapcsolatos információk a workshop Facebook oldalán érhetők el: http://www.facebook.com/octopoly, a pályázati kiírás a http://medencecsoport.hu/octopoly.html oldalról tölthető le.

A pályázat célja:
Az OCTOPOLY – Design okosan! pályázat célja, hogy hangsúlyozza a design szerepét a felelős, környezettudatos gondolkodásban, fókuszba állítva azokat a koncepciókat és tárgyakat, amelyek a fenntartható fejlődést segítik elő. Ennek érdekében a megvalósult munkák a hallgatók bevonásával kerülnek közterületekre és iskolák közösségi tereibe, melyek a Design Hét Budapest 2011 programjába illesztett eseménysorozaton lesznek ismét bejárhatóak.
OCTOPOLY - DESIGN OKOSAN!
A programok bázisa a MakettLabor.

Támogató az NKA.

Együttműködő partnerek a Nyugat Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézet, a Budapesti Műszaki Egyetem, a MOME Design Intézet és a Kolozsvári Műszaki Egyetem (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca) hallgatói, a Sziget Fesztivál Octopus Összművészeti Helyszín, a Design Hét Budapest 2011, a Fidelio.hu, Magyar Formatervezési Tanács és a Kultúrgorilla design manager csapat.

A Medence Csoportról

A Medence Csoport fizikai és szellemi alkotóműhely, melyben a környezettervezés és a művészetek szerteágazó területei – az építészet, bútor- és tárgytervezés, képzőművészet, szobrászat, installációk, média- és vizuális művészet, előadó-művészet ágai – ötvöződnek. A csoport 2000-ben alakult, tagjai: Gross András, Magyar Gergő és Terebessy Tóbiás.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

art&design

Traumapanoráma Traumapanoráma
Lázár Kristóf: You can’t take another ache inside your body című kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Játszd újra! Játszd újra!
Molnár Judit Lilla: Tervezett véletlen című tárlata a Budapest Galériában
art&design

Azt mondom: cirkusz Azt mondom: cirkusz
Szubjektíven CIRCUS FLOW Cirkusz-Művészet-Alkotás Tárlatról, Visegrád, 2021. július 7., Duna Event rendezvényhajó
art&design

Kereszt a világ végén Kereszt a világ végén
Keresztes Zoltán oroszországi fényképeiről

Más művészeti ágakról

Bemutatták K. Horváth Zsolt új kötetét, A bundátlan Vénuszt, Prae Kiadó, 2021
irodalom

Csak az irodalom segíthet Csak az irodalom segíthet
Bemutatták A ránk bízott kert. Ökoköltészet – világirodalmi antológiát, Prae Kiadó, 2021
Helga Flatland: Egy modern család című regényének bemutatója
Bemutatták Ingo Schulze Jóravaló gyilkosok című regényét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés