bezár
 

art&design

2011. 08. 24.
IV. Országos Csokoládéfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Igazi kuriózumként grillázsból formálják meg a Rákóczi-vár kicsinyített mását a IV. Országos Csokoládéfesztiválon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen, és csokoládéból készül el Pom-pom meséinek két figurája, valamint II. Rákóczi Ferenc mellszobra.
Az augusztus 25-e és 28-a között megrendezendő fesztiválon számos, az előző évekhez hasonló, édesiparhoz köthető rekordkísérlet és különlegesség várja majd az érdeklődőket.

Csukás István és Sajdik Ferenc Pom-pom meséinek két figuráját például csokoládéból faragja ki a szerencsi szobrász- és grafikusművész Ekker Róbert, aki egykor a Szerencsi Csokoládégyár grafikusa is volt. Ugyancsak ő készíti el - szintén csokiból, körülbelül száz kilónyi mennyiségből - II. Rákóczi Ferenc mellszobrát, amely embernagyságban készül.

A szerencsi Rákóczi-vár kicsinyített, grillázsból készült mását pedig a cukoripar mesterei mutatják be a csokoládéfesztiválon - részletezte Koncz Ferenc, a város fideszes polgármestere, a térség országgyűlési képviselője az MTI-nek.

Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt évek tapasztalatai szerint minden évben megduplázódik a rendezvény látogatottsága és a kiállítók száma is egyre nő. Emiatt idén már négynapos lesz a fesztivál az édesiparáról híres zempléni településen.

Koncz Ferenc kitért arra is, hogy csütörtökön és pénteken a szakmai programoké a főszerep, ahol a hazai termékek értői és a szakma képviselői tartanak tanácskozást, hozzátéve, a rendezvénnyel erősíteni szeretnék azt a képet, hogy Szerencs a csokoládé városa.

A szombati és vasárnapi programokon pedig mindenki ízelítőt kaphat a helyi gyártású édességek és a Tokaj-hegyaljai borok mellett a zempléni tájegység kulturális értékeiből is. A hangulatról az Edda, a Hooligans, a Holdviola, a Heaven Street Seven és a Belmondo zenekar, valamint számos művész és együttes gondoskodik.

Megjegyezte: a csokoládé kakaótartalmának növelésével - amely szerint 40 százalék fölötti kakaómennyiséggel készülnek majd a szerencsi finomságok - egészségesebbek lesznek a termékek, ezzel a változtatással pedig még elfogadottabbá válhat az édesség.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról
art&design

Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos
Válaszok arra, hogy miért, hogyan, illetve hova tovább?

Más művészeti ágakról

Interjú Ladányi Andreával magyarországi és külföldi tapasztalatairól, lehetőségeiről
irodalom

Egy sokoldalú szerző társaságában Egy sokoldalú szerző társaságában
Újra volt irodalmi rendezvény a Kis Présházban
Interjú Bakos Barbara illusztrátorral, animátorral nemzetközi lehetőségekről, ügynökségi munkáról, gyerekirodalomról
színház

Színház a koronav közepén (2) Színház a koronav közepén (2)
Szkéné-Picaro, Napszínház, Mándy Ildikó Társulata*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés