bezár
 

zene

2011. 10. 26.
Csütörtöktől harmonikafesztivál Dunaszerdahelyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Harmonikafesztivál kezdődik csütörtökön a dél-szlovákiai Dunaszerdahelyen, a háromnapos eseményen három koncertet láthat és hallhat a közönség.
Az immár a huszonegyedik fesztivál megrendezését az idén befolyásolja a nemzetközi gazdasági és pénzügyi válság, emiatt a szokásos négy helyett csak három koncertet rendeznek, az első helyszíne a dunaszerdahelyi zeneiskola, a másik kettőt pedig a Vermes-villában tartják meg - mondta Rácz Tibor, a fesztivál alapítója az Új Szó című pozsonyi napilapnak.

A három nap alatt többek között meghallgatható Eva Ptacinová (Szlovákia), Marcela Halmová (Csehország), Alexander Poelujev (Oroszország) koncertje is.

A fesztivál keretében rendezik meg pénteken a Coupe Jeunesse nemzetközi ifjúsági harmonikaversenyt, amelyen cseh, magyar, szlovák, lengyel, szerb és ukrán fiatalok mérik össze a tudásukat.

A harmonikafesztivált a pozsonyi Állami Konzervatórium Szőke Márta Harmonika Módszertani Központja szervezi Dunaszerdahely városa támogatásával, a Nemzetközi Harmonikaszövetség égisze alatt.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 2021. február 21-i előadások
A 2021. február 19-i előadások
Színház otthonról - Amadeus a National Theatre at Home online közvetítésében
Interjú Nánási Henrikkel a főzeneigazgatói székig vezető útról, a karmester szerepéről, pályája kettősségeiről

Más művészeti ágakról

Visky Ábel: Mesék a zárkából
art&design

Rejtőzködő kiállítóterek I. élőben és virtuálisan Rejtőzködő kiállítóterek I. élőben és virtuálisan
aqb, ProjectSpace – Mátrai Erik: „Ellipszisek”
David France: Isten hozott Csecsenföldön
színház

Arcközelik a színpadon Arcközelik a színpadon
Garaczi László: Végre egy kis csönd - a K:ortárs sorozatában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés