bezár
 

art&design

2011. 12. 21.
Őskori települést tártak fel Szerbiában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Őskori települést tártak fel Szerbia déli részén, Bare közelében.
Maja Djordjevic ásatásvezető régész közlése szerint háromhektáros területen végeztek ásatásokat, a helyszínen vaskori leletek, valamint római kori leletek sokaságát találták - olvasható az Archaeologica.org (http://www.archaeologica.org) régészeti hírportálon.

Az archeológusok egyebek mellett feltárták egy római villa alapjait, amely egy tehetős vidéki földbirtokhoz tartozott, ahol sok kerámiatöredék is előkerült.

Mint Maja Djordjevic rámutatott, a leletek arra utalnak, hogy a térségben egykoron virágzó település állt, az intenzív földművelés miatt azonban a régészeti lelőhely jelentős része elpusztult.

"Amennyiben még a múlt század hatvanas éveiben elvégezték volna a feltárásokat, sokkal gazdagabb leletanyag került volna elő a helyszínen, sokkal többet megtudhattunk volna a térség múltjáról" - fogalmazott Djordjevic.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Au revoir, Au Revoir! Au revoir, Au Revoir!
Véget ért a fotókiállítás a BTM Vármúzeumában
art&design

Lebegő identitás Lebegő identitás
Háttérbeszélgetés Pilinger Erzsébettel, a budapesti Knoll Galéria vezetőjével, a galéria és az alkotók viszonyáról, művészek és közönség közti közvetítésről
art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés