bezár
 

art&design

2013. 03. 22.
Kiállítással kezdődik a gödöllői szecessziós év
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiállításmegnyitóval veszi kezdetét szombaton a Szecesszió éve Gödöllőn – Életérzések a századfordulón elnevezésű egész éves programsorozat.
Reményi Krisztián, a polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI-nek elmondta, hogy a városi múzeum új időszaki kiállításának megnyitójával indul hivatalosan a Gödöllő kulturális életében immár hagyományosnak számító újabb tematikus év.
   
A jó kormányos című tárlat Körösfői-Kriesch Aladár festőművésznek állít emléket születésének 150. évfordulója alkalmából. A művész számos olyan alkotását és személyes tárgyát láthatják majd az érdeklődők, amelyek eddig még nem szerepeltek kiállításon. Az összeállítás egyik különlegessége az Ego sum via, veritas et vitas (Én vagyok az út, az igazság és az élet) című olajfestmény, de a jeles évforduló alkalmából megcsodálható lesz többek között a Körösfői család egykori gödöllői házából származó ebédlőgarnitúra is.
   
A rendezvényt megelőzően mutatják be az idei kulturális évhez kapcsolódó tortákat is, amelyeket a helyi Solier cukrászata álmodott meg. A különlegességek kedvelői megkóstolhatják majd az újragondolt Léda-tortát, az Ady Endréről elnevezett tortát és egy az alkalomra készült desszertet is.
   
A szecessziós év több mint harminc kiemelt eseményt ígér, köztük a városi könyvtár rendezvényeit, az egykori Gödöllői Művésztelep örökségét felvállaló, annak hagyományait ápoló Gödöllői Iparművészeti Műhely eseményeit, de több kisebb program is kapcsolódik majd a tematikus évhez, emellett a gyerekek múzeumpedagógiai foglalkozásai is a szecesszió jegyében telnek.
   
A programsorozat legközelebbi nagy eseménye a Gödöllő Táncszínház és a Castello fúvósötös közös produkciójának bemutatója lesz Mozdulatba zárt hangok címmel április 5-én a Művészetek Házában. A produkció a szecesszió hangulatát kelti életre a színpadon.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Apokrif jelenlét Apokrif jelenlét
Tillmann Ármin megnyitó szövege Minyó Szert Károly kiállításához
art&design

Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra
Séta az Art and Antique Régiség és Kortárs Művészeti Vásáron
art&design

Sokan kérdezik tőlem: te mindenhol ott vagy? Sokan kérdezik tőlem: te mindenhol ott vagy?
Interjú Bence Bettinával, pályakezdő művészetelmélet hallgatóval a tevékenységeiről, és a kortárs képzőművészeti közegről

Más művészeti ágakról

építészet

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról
gyerek

Különleges videós produkció készült a rendszerváltásról
A Faktor Terminál produkciója a Tilos az Á Könyvek kötete alapján
gyerek

Nem Tilos Olvasni!
Online könyvklub a Tilos az Á Könyvektől


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés