bezár
 

art&design

2013. 04. 02.
Felvidéki képzőművészek fóruma Kassán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kassán rendezik meg a héten a Szlovákiai Magyar Képzőművészeti Fórumot: csütörtöktől szombatig szakmai előadásokkal és kortárs művészek kiállításainak sorával várják az érdeklődőket.
A szlovákiai magyar kortárs képzőművészek, a Pozsonyi Magyar Intézet, Magyarország kassai főkonzulátusa és a Rovás egyesület szervezésében megvalósuló fórum hiánypótló rendezvény, először Pozsonyban tartották meg, célja pedig az, hogy lehetőséget adjon a kapcsolatteremtésre, teret adjon a pályázati lehetőségek megvitatására, szakmai jellegű előadások meghallgatására és a művészek bemutatkozására is.
   
"A fórum részint a kapcsolatteremtésről, részint a szakmai elmélyülésről szól" - mondta az MTI-nek Gyenes Gábor grafikus, a rendezvény egyik ötletadó szervezője. Mint rámutatott: a fórum résztvevőinek sorában neves hazai és külföldi kortárs képzőművészek egyaránt megtalálhatóak.
   
A rendezvénysorozatot csütörtökön a szlovákiai magyar kortárs művészek közös tárlata nyitja Löffler Béla hajdani villájában a Rovás Akadémián. A Transcom.net című kiállítás vezértémája a kommunikáció, a tárlaton a nemrégiben Munkácsy-díjjal kitüntetett Mayer Éva, valamint Szőke Erika, Pézmán Andrea és Gyenes Gábor kortárs grafikusok alkotásai szerepelnek. Pénteken Orosz István Kossuth- és Munkácsy-díjas grafikus munkáiból nyílik Az enyészpont kijelölése címmel kiállítás. Mindkét tárlat április végéig látogatható.
   
A fórum második és harmadik napja szakmai előadások - nagyközönség előtt is nyitott - sorozatára épül, az előadók között ott lesz Bartusz György Munkácsy-díjas szobrász és intermediális képzőművész, Rónai Péter, a Kassai Műszaki Egyetem Művészeti Karának dékánja, valamint Beke László és Lőrinc Viktor művészettörténész.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Pellengérre állított valóság Pellengérre állított valóság
Trapp Dominika: Ne tegyétek reám... című kiállítása a Trafóban
art&design

Comoedia mundi Comoedia mundi
Ante Vukov Lupus, a Bosch+Bosch csoport legifjabb tagja*
art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában

Más művészeti ágakról

irodalom

„Second hand magyarok” a Kis Présházban „Second hand magyarok” a Kis Présházban
György Alida és André Ferenc szerzői estje
6. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, BIDF
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon
Interjú Simon-Mazula Tiborral pályakezdésről, az USA-ban töltött évekről
A FISZ Változó örökség című irodalmi délutánja


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés