bezár
 

art&design

2013. 04. 02.
Felvidéki képzőművészek fóruma Kassán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kassán rendezik meg a héten a Szlovákiai Magyar Képzőművészeti Fórumot: csütörtöktől szombatig szakmai előadásokkal és kortárs művészek kiállításainak sorával várják az érdeklődőket.
A szlovákiai magyar kortárs képzőművészek, a Pozsonyi Magyar Intézet, Magyarország kassai főkonzulátusa és a Rovás egyesület szervezésében megvalósuló fórum hiánypótló rendezvény, először Pozsonyban tartották meg, célja pedig az, hogy lehetőséget adjon a kapcsolatteremtésre, teret adjon a pályázati lehetőségek megvitatására, szakmai jellegű előadások meghallgatására és a művészek bemutatkozására is.
   
"A fórum részint a kapcsolatteremtésről, részint a szakmai elmélyülésről szól" - mondta az MTI-nek Gyenes Gábor grafikus, a rendezvény egyik ötletadó szervezője. Mint rámutatott: a fórum résztvevőinek sorában neves hazai és külföldi kortárs képzőművészek egyaránt megtalálhatóak.
   
A rendezvénysorozatot csütörtökön a szlovákiai magyar kortárs művészek közös tárlata nyitja Löffler Béla hajdani villájában a Rovás Akadémián. A Transcom.net című kiállítás vezértémája a kommunikáció, a tárlaton a nemrégiben Munkácsy-díjjal kitüntetett Mayer Éva, valamint Szőke Erika, Pézmán Andrea és Gyenes Gábor kortárs grafikusok alkotásai szerepelnek. Pénteken Orosz István Kossuth- és Munkácsy-díjas grafikus munkáiból nyílik Az enyészpont kijelölése címmel kiállítás. Mindkét tárlat április végéig látogatható.
   
A fórum második és harmadik napja szakmai előadások - nagyközönség előtt is nyitott - sorozatára épül, az előadók között ott lesz Bartusz György Munkácsy-díjas szobrász és intermediális képzőművész, Rónai Péter, a Kassai Műszaki Egyetem Művészeti Karának dékánja, valamint Beke László és Lőrinc Viktor művészettörténész.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Airbourne, Fezen Fesztivál, 2019. 07. 24.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés