bezár
 

art&design

2013. 05. 01.
Mennyi az annyi?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mennyibe kerül egy műalkotás? Mennyibe kerül, ha magyar? Hogyan határozzuk meg az árát? Mit ér a magyar ár külföldön? A válság és a konjunktúra hogyan befolyásolja az árakat? Az Inventio Arts új esemény sorozatot indít, mely Freeport néven valósul meg.
2013. május 10-én (pénteken) 18 órai kezdettel Antal Péter műgyűjtő, Deák Erika a Deák Erika Galéria vezetője, Pados Gábor az acb Galéria vezetője, Százados László a Magyar Nemzeti Galéria Jelenkori Gyűjteményének művészettörténésze, valamint Szép Péter műgyűjtő beszélgetnek a kortárs műalkotások árairól és értékéről. A diskurzus moderátora Rieder Gábor művészettörténész, a Flash Art Hungary főszerkesztője.
ART IS MONEYAz Inventio Arts Freeport sajátossága lesz, hogy az eddigi praxissal ellentétben, a közönség nem csak a beszélgetés után vagy közben, hanem már az esemény előtt írott formában kérdéseket tehet fel az adott témával kapcsolatban, melyet elektronikus formában elküldhet, így azok az esemény során – ahogy azt a kérdező szeretné – névvel vagy név nélkül fognak elhangzani.

Erre azért van szükség, mert Magyarországon nincs professzionális praxisa a szakmai kérdések megvitatásának, ahogy a vitakultúrának sem. A szakmai diskurzusok során gyakoriak az egyoldalú monológok – kijelentések és kérdések formájában egyaránt – éppúgy a résztvevők, mint a közönség részéről. Az előre megfogalmazott kérdések nagyobb szabadságot nyújtanak a kérdező részéről, így olyan momentumok is megjelenhetnek a beszélgetés során, amelyek elsikkadnának, ha valaki például nem érezné magát elég felkészültnek ahhoz, hogy nagyobb nyilvánosság előtt tegye fel őket. A beérkező kérdéseket az esemény előtt minden beszélgetésben résztvevő megkapja, így módja lesz azt átgondolni és/vagy eldönteni, akar-e rá válaszolni. (A szabadon megfogalmazott kérdéseket erre a címre várják a szervezők: balazs@inventioarts.hu)

Helyszín:
INVENTIO ARTS Műtermek és iroda
1027 Budapest, Jurányi u. 1-3., III. emelet
Telefon: +36 20 455 78 05
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről
Interjú Molnár Judit Lillával
art&design

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról
art&design

Színlelt archeológia Színlelt archeológia
Daniel Arsham munkássága

Más művészeti ágakról

A Lehetnék bárki című antológiáról
Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására. A 2021-es kiírás már elérhető az alapítvány honlapjáról
építészet

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról
Színház a karanténból – Kincses sziget a londoni National Theatre-ből


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés